Mergi la conţinutul principal

12.000 de locuri de muncă din județul Brăila, salvate prin programul IMM Invest

* susține președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, în cadrul unui comunicat de presă

 

Programul IMM Invest pus la dispoziție de Guvernul României companiilor mici, mijlocii și microîntreprinderilor a salvat peste 12.000 de locuri de muncă din 895 de firme, din județul Brăila. Măsura a fost luată în urma crizei sanitare din acest an și s-a adresat firmelor românești, care au putut accesa credite pentru investiții sau capital de lucru, cu garanție de la stat și dobânzi subvenționate 100% de stat. Inițial, programul a fost conceput până la finalul anului 2020, dar s-a extins  posibilitatea de prelungire a acestor beneficii până în 2022.

În contextul pandemiei COVID-19, firmele brăilene au accesat împrumuturi de peste 137 de milioane de euro pentru investiții, iar alte 76 de milioane de euro, pentru a-și putea desfășura activitatea, sub formă de capital de lucru. Cei mai mulți beneficiari au fost din zona microîntreprinderilor, 623 de firme brăilene apelând la acest ajutor.

Mâna de ajutor pe care guvernul PNL a dat-o economiei și, implicit, locuitorilor Brăilei a avut efecte, care se vor regăsi în economia locală, dar și în locuri de muncă mai bine plătite și, în final, în creșterea nivelului de trai. Este un semnal foarte bun și mă gândesc că, pe fondul investițiilor pe care guvernul liberal va continua să le facă în infrastructura rutieră, în drumuri expres spre Galați, Tulcea și Buzău, lucrurile încep să se miște și efectele se vor vedea cât de curând”, a declarat Cătălin Boboc, președintele PNL Brăila.

La nivel național, au beneficiat de această măsură peste 17.000 de IMM-uri și microîntreprinderi, ale căror credite garantate de stat și dobânzi subvenționate depășesc 19 miliarde de euro, bani care se regăsesc în economia reală.

 

Biroul de presă PNL Brăila

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro