Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

12 ani de inchisoare, pentru ca si-a omorit concubina in bataie

Magistratii Tribunalului Braila l-au condamnat pe Georgian Spataru, 26 de ani, individ originar din Macin - stabilit de ceva vreme in cartierul brailean Pisc - la 12 ani de inchisoare si 3 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru comiterea infractiunii de omor (art. 174 Cod Penal). Intr-un exces de furie, pe fondul consumului exagerat de alcool, Spataru a desfigurat-o in bataie pe Mariana Apetroaie, concubina lui, in locuinta comuna de pe strada Gh. Munteanu - Murgoci. Victima a decedat din pricina loviturilor primite in plina figura. Femeia avea un copilas de 5 ani, dintr-o casatorie anterioara.
Mariana Apetroaie si Georgian Spataru locuiau cu chirie, alaturi de o alta familie, pe strada Gh. Munteanu - Murgoci 16. Erau impreuna de 4 ani. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean Braila, in ziua de 20 septembrie 2004, barbatul s-a cinstit cu mai multi prieteni pina pe la ora 16.00, reusind sa dea pe git vreo patru jumatati de bere. Intre timp, Mariana a plecat la piata, impreuna cu o vecina. Gelos din fire, Georgian a cautat-o mai bine de doua ore, pe la vecini si cunostinte. In momentul in care femeia s-a intors acasa, a izbucnit scandalul. Mai intii, barbatul a luat sacosa cu legume cumparate de concubina si a aruncat-o in curte, apoi i-a tras acesteia citeva palme, punindu-i mina in piept si tintuind-o de perete. Victima a reactionat, insa n-a putut tine piept loviturilor aplicate de iubitul gelos. Dupa ce a mai primit un pumn in ceafa, femeia s-a prabusit ca secerata, intrind in coma.
Doar cinci minute a durat incidentul, de ajuns ca s-o trimita pe Mariana Apetroaie pe lumea cealalta. In zadar a scos-o criminalul in curte, la aer, incercind s-o resusciteze, in zadar a fost chemata ambulanta. Cadrele medicale sosite la fata locului n-au putut decit sa constate decesul. Concomitent, a fost sesizata Politia Judiciara si procurorul criminalist. La autopsierea cadavrului, s-a constatat ca moartea femeii "s-a datorat hemoragiei meningee si edemului cerebral, consecinta unui traumatism cranian cu echimoze faciale". Medicul legist a precizat ca hepatita cronica de care suferea Mariana Apetroaie a favorizat instalarea si extinderea leziunilor cerebrale fatale. A doua zi, autorul asasinatului a fost arestat preventiv.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii