Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

11 aprilie, data limită de înscriere pentru concursul naţional de pian «Virtuozii»

În perioada 15-16 aprilie 2016, în Sala de festivităţi a Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" se va desfăşura cea de a opta ediţie a concursului naţional de pian "Virtuozii" . La acest eveniment participă tineri cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, care studiază pianul în cadrul şcolilor populare de artă, centrelor culturale, căminelor culturale, caselor de cultură, şcolilor şi liceelor cu profil vocaţional - pian sau în sistemul privat, iar înscrierile se pot face până pe 11 aprilie 2016. 

Ediţia anterioară a concursului s-a bucurat de o participare numeroasă, fiind prezenţi 160 de concurenţi din 10 judeţe, iar Marele Premiu şi Trofeul Concursului au fost câştigate de Alexia Dănăcică, în vârstă de 14 ani, din Bucureşti.
În acest an, juriul este compus din: preşedinte - Ioana-Maria Lupaşcu -pianist-concertist în cadrul Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploieşti; Vlad Mateescu - director al Filarmonicii „Paul Constantinescu" Ploieşti, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Momentum", dirijor şi manager al „Momentum Orchestra", Mircea Bogatu -profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée" Brăila, Leonarda Gheţ -profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée" Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu" Braila şi Raluca Ciucă -profesor de pian în cadrul Liceului de Artă „Hariclea Darclée" Brăila şi în cadrul Şcolii Populare de Artă „Vespasian Lungu" .
Pe 16 aprilie 2016, începând cu ora 19.30, în Sala de spectacole a Societăţii Muzicale "Lyra" din Brăila se va desfăşura recitalul de pian „Petale de iubire" susţinut de Ioana-Maria Lupaşcu, pianist-concertist în cadrul Filarmonicii „Paul Constantinescu" din Ploieşti, acompaniată de instrumentişti ai Teatrului Muzical „Nae Leonard" din Galaţi.
Manifestarea este organizată de Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu" Brăila, cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, iar intrarea este liberă pe toată perioada evenimentului.

 
Categorie articol: 

Comentarii