Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

11 ani de puscarie pentru 24 de lovituri de cutit!

In virsta de 44 de ani, Tudorel Ignatov, un recidivist din Braila, cu o "coada" de 1.442 de zile, aflat dupa gratii inca din data de 8 ianuarie a. c. - individ extrem de periculos -, a fost condamnat definitiv la o pedeapsa rezultanta de 11 ani de inchisoare si 4 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru tentativa la infractiunea de omor deosebit de grav si lovire. Magistratii il obliga pe agresor la plata sumei de 49.000 de lei daune morale si 1.000 de lei daune materiale catre Ion Brezuica, tinarul pe care l-a injunghiat de 24 de ori cu un bisturiu, plus 500 de lei catre Nelu Corbu, pe care, de asemenea, l-a lovit cu arma alba. La pronuntarea pedepsei, judecatorii au tinut cont de faptul ca agresorul a mai fost condamnat, in 1997, la 18 ani de inchisoare, fiind liberat din puscarie anul trecut. Alti doi indivizi implicati in incidentul din ianuarie a. c., Cristian Baciu si Costel Lacatus, s-au ales cu cite 600 de lei amenda penala, pentru lovire.
In seara zilei de 7 ianuarie a. c., in jurul orei 22.30 - 23.00, spun anchetatorii, in zona rondoului din Oraselul Copiilor (Parcul Monument) a izbucnit un conflict spontan intre Cristian Baciu si Ion Brezuica. Baciu i-a aplicat tinarului mai multe lovituri cu pumnul si piciorul. Aflat sub influenta bauturilor alcoolice, recidivistul Tudorel Ignatov s-a amestecat in incident. El a scos un bisturiu si l-a atacat pe Brezuica miseleste, pe la spate, lovindu-l la intimplare in torace, abdomen si fesa dreapta, de 24 de ori. Costel Lacatus, amicul lui Baciu, l-a lovit pe acelasi tinar, precizeaza anchetatorii, de doua ori, cu pumnul si piciorul. In acel moment, Alina P. a sarit in apararea victimei, fiind imbrincita si trintita la pamint de catre Lacatus. Tinara a suferit leziuni ce au necesitat 3 zile de ingrijiri medicale. Nelu Corbu, zis "Cascaval", prietenul celui ranit, a avut aceeasi soarta: Ignatov l-a injunghiat si pe el, de doua ori, ce-i drept mai usor, in spate, fiindu-i necesare 8 zile de ingrijiri medicale.
La scurt timp, la locul faptei a sosit o ambulanta, care l-a transportat pe Ion Brezuica la spital. Cam odata cu salvarea, au sosit la fata locului si politistii, oamenii legii reusind sa-l captureze pe cutitar si pe ceilalti doi inculpati. Diagnosticat cu numeroase leziuni la nivelul abdomenului, toracelui, feselor, antebratului, plaminilor, ficatului, splinei si fetei, Ion Brezuica a fost salvat de catre chirurgii braileni, ranile suferite punindu-i viata in primejdie. Victima a avut nevoie de 45 de zile de ingrijiri medicale. Intrucit i s-a extirpat un organ lezat, anume splina, Brezuica a ramas infirm pe viata. Agresorul a fost cooperant cu judiciaristii, declarind ca, in seara cu pricina, "a fost sub influenta bauturilor alcoolice" si ca "nu si-a dat seama de ce a intervenit in conflict". Ignatov a suferit, la rindu-i, leziuni taindu-se la miini cu bisturiul si avind nevoie de 4-6 zile de ingrijiri medicale. El a fost ulterior supus unei expertize psihiatrice, medicii stabilind ca, desi prezinta "tulburare de personalitate de tip instabil", totusi, are discernamintul pastrat in raport cu faptele comise.
Categorie articol: 

Comentarii