Mergi la conţinutul principal

100.000 lei pentru o halbă

Sudor de profesie, Constantin Mînzu, în vârstă de 49 de ani, a fost cercetat şi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În octombrie anul trecut, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul l-a lovit pe un brăilean cu halba-n cap, aparent fără motiv, apoi a continuat să-l lovească cu pumnii şi cu picioarele, victima având nevoie de 25 - 30 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul agresat astă-toamnă solicită 100.000 lei despăgubiri.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurori, incidentul s-a petrecut în seara zilei de 6 octombrie 2014, într-un cafe-bar de pe strada G-ral D. Praporgescu din Brăila. În jurul orei 19:00, persoana vătămată Ştefan Oprea s-a dus să bea o ţuică la barul amplasat în vecinătatea locuinţei. După ce a luat un pahar de ţuică, Oprea s-a aşezat singur la masă. La altă masă, dar în picioare, se afla inculpatul Constantin Mînzu, care consuma vin dintr-o halbă de bere.
Oprea şi Mînzu se cunoşteau din vedere şi au început să discute ba de una, ba de alta, împreună cu barmanul de serviciu. La un moment dat, însă, în urma unor discuţii contradictorii, Constantin Mînzu l-a lovit pe Ştefan Oprea cu halba de vin în frunte, după care a continuat să-l lovească cu pumnii şi cu picioarele, până ce a căzut pe pardoseala barului. Agresiunea a încetat la intervenţia barmanului, care i-a despărţit pe cei doi clienţi.
Plin de sânge şi cu câteva coaste fracturate, Oprea s-a dus acasă, iar concubina sa, văzându-l în ce hal era, a apelat imediat poliţia şi ambulanţa.
Constantin Mînzu le-a spus anchetatorilor că, de fapt, ar fi fost lovit la rândul său, de persoana vătămată Ştefan Oprea şi că, la scurt timp de la plecarea acestuia, în local şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie, care l-a condus la sediu, pentru a fi audiat.
Potrivit certificatului medico-legal eliberat de Serviciul de Medicină Legală Brăila, Ştefan Oprea avea leziuni şi escoriaţii în zona frunţii, precum şi fracturi costale în partea stângă a toracelui, fiindu-i necesare 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Bărbatul agresat în cafe-barul de pe strada Praporgescu s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 100.000 lei. Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila solicită, de asemenea, despăgubiri de 5.663 lei, contravaloarea îngrijirilor medicale acordate lui Ştefan Oprea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro