Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1.000 de RON, pentru tinuta functionarilor din Primarie

Spor de 10% din salariul de baza, pentru functionarii publici din CJ care lucreaza in conditii vatamatoare, respectiv suprasolicitare nervoasa si vizuala si spor de 10% din salariu, pentru fidelitate si loialitate, acordat in scopul "mentinerii stabilitatii in institutie a angajatilor". Cite 1.000 RON net, anual, in doua transe, in lunile martie si septembrie, pentru tinute de serviciu "decente", si o indemnizatie egala cu salariul mediu brut pe economie, in cazul unui deces in familie (sot, sotie, copii) - sint citeva dintre drepturile de care vor beneficia, de acum inainte, functionarii publici din cadrul Primariei Braila. Noului acord colectiv de munca, al functionarilor publici din institutia amintita, precum si noul contract colectiv de munca al personalului contractual, aprobate de plenul Consiliului Local Municipal, mai stipuleaza: * durata normala a timpului de lucru de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamina * ore suplimentare platite cu un spor din salariul de baza, sau compensate cu timp liber corespunzator * program de lucru flexibil, la cererea functionarului care are in ingrijire copii prescolari si scolari, pina la clasa a IV-a, inclusiv. Zilele legale de sarbatoare, in care beneficiarii acordului pot sta linistiti acasa, in familie, sint: 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, de 1 Mai (Ziua Internationala a Muncii), de 1 Decembrie si de 25 si 26 Decembrie (Craciunul), precum si orice alte zile, conform prevederilor legale, la data respectiva. In plus, functionarii publici beneficiaza de concediu de odihna platit, in functie de vechimea in munca, dupa cum urmeaza: pina la 10 ani vechime - 21 zile lucratoare, peste 10 ani vechime - 25 zile lucratoare. Se mai acorda zile libere platite, la ocazii precum: casatoria functionarului public (5 zile lucratoare), casatoria sau nasterea unui copil (3 zile), decesul sotiei/sotului sau al unei rude pina la gradul al III-lea (3 zile), chemari la centrul Militar (1 zi), donari de singe (2 zile), control medical anual (1 zi).Cu ocazia zilei de 8 Martie, tot personalul de sex feminin din cadrul institutiei va beneficia de zi libera. Primaria mai asigura fonduri pentru cadouri pentru copiii angajatilor publici, de Mos Craciun, si le va acorda celor mai buni salarii de merit, in limita a 20% din posturi. La acestea se mai adauga un premiu anual, egal cu salariul mediu lunar de baza, cu plata in luna ianuarie a anului urmator si o prima de concediu, egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu.
Toate acestea, pentru "realizarea unui serviciu public stabil, profesionist, transparent, eficient si impartial". Precizam ca in bugetul propriu al CLM, in anul 2006 au fost prevazute fonduri pentru cheltuieli salariale si contributii aferente in valoare totala de 4580.040 RON.
Acordul colectiv de munca, precum si contractul colectiv de munca intra in vigoare la data semnarii acestuia, de ambele parti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii