Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

100 de profesori au abandonat examenul de Titularizare

• vorbim de proba scrisă, care a avut loc ieri, 91 din cei 425 de candidaţi fiind absenţi ori s-au retras după ce au primit subiectele

 

Ieri a avut loc proba scrisă din cadrul examenului de Titularizare, probă la care au fost aşteptaţi 425 de dascăli brăileni. Examenul s-a desfăşurat în două centre, la Liceul “C. D. Neniţescu” şi Colegiul “Ana Aslan”, însă 91 de profesori nu s-au aflat pe lista celor care au predate lucrările la sfârşitul probei. Concret, conform informaţiilor puse la dispoziţie de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, 51 de candidaţi au fost absenţi, iar alţi 40 de candidaţi s-au retras după ce au primit subiectele, invocând motive personale sau medicale.

Precizăm că în judeţul nostru cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru disciplinele de examen Limba română - 55 şi Educaţie Fizică şi Sport – 49, precum şi pentru posturile de  învăţători – 64 candidaţi şi educatori – 89 candidaţi. De asemenea, în Brăila sunt scoase la concurs 42 de posturi.

Ministerul Educaţiei anunţă că primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare, dar şi pe site-ul www.titularizare.edu.ro.  Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează pe 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 – 14 august.

 
Categorie articol: 

Comentarii