Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

100 de poliţişti brăileni participă la protestul de astăzi din Bucureşti

acţiunea este organizată de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, principala revendicare fiind legată de mărirea salariilor • preşedintele sindicatului de la Brăila, Ştefan Done, ne-a spus că prin acest protest poliţiştii doresc să atragă atenţia, atât angajatorului - MAI, cât şi Ministerului Finanţelor

 

Agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila participă, astăzi, 16 martie, la acţiunea de protest organizată la Bucureşti de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP). După cum ne-a informat preşedintele Biroului Teritorial Brăila al SNAP, în jur de 100 de agenţi de poliţie brăileni merg în capitală, pentru a fi alături de colegii din ţară. Principala revendicare este legată de creşterea salariilor.

Legat de acţiunea de protest de astăzi, reprezentanţii SNAP arată în comunicatul postat pe site-ul propriu că organizaţia sindicală şi-a propus, încă de la începutul anului 2017, câteva priorităţi în activitatea sa, una dintre ele şi cea mai importantă fiind lupta pentru drepturile poliţiştilor. Ca şi obiective sunt menţionate: îmbunătăţirea modului de salarizare a poliţiştilor prin aplicarea prevederilor HG nr.1/2017; eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, problemă ce poate fi corectată în urma adoptării legii salarizării unitare; semnarea Acordului Colectiv; modificarea prevederilor O.M.A.I. nr. 577/2008.

În plus, se menţionează faptul că, indiferent de situaţie, SNAP îşi va urma drumul fără ezitare şi mulţumeşte poliţiştilor care şi-au manifestat dorinţa de a participa, în data 16 martie 2017, începând cu ora 09.00, la acţiunea de protest din faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne şi au înţeles că organizaţia se ţine de cuvânt, în ciuda presiunilor. “Obiectivi, aşa cum am fost de fiecare dată şi fără a intra în polemică cu alte organizaţii, facem din nou apel şi acum pe ultima sută de metri la «UNITATE SINDICALĂ», cu menţiunea ca toţi participanţii să respecte, pe toata durata protestului, hotărârile luate de către organizatori. SNAP îşi propune, prin protestul din 16.03.2017, să atragă atenţia, atât angajatorului - MAI, cât şi Ministerului Finanţelor Publice, sperând ca aceştia să înţeleagă faptul că poliţiştii nu sunt plătiţi corespunzător şi că o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt încălcate. Orice poliţist este bine-venit alături de noi, indiferent de apartenenţa sindicală sau funcţia profesională, protestul fiind organizat pentru drepturile tuturor”, este mesajul clar transmis de SNAP.
Categorie articol: 

Comentarii