Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 tone de lemne pentru Grădina Zoologică Brăila

• este un ajutor pe care Direcţia de Asistenţă Socială şi CLM Brăila au fost de acord să îl acorde către SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA pentru încălzirea adăposturilor animalelor de la ZOO pe perioada sezonului rece • este vorba despre lemne provenite din toaletări şi doborâri de arbori cu durata de viaţă depăşită

 

Consilierii municipali au aprobat, recent, acordarea unui ajutor pentru încălzirea Grădinii Zoologice în această iarnă. Discutăm despre 10 tone de lemne, donate de Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) către SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor (APT) Brăila. Lemnele provin ca urmare a toaletărilor şi doborârea de arbori din oraş, care aveau durata de viaţă depăşită sau care au fost afectaţi într-un fel sau altul de vremea rea.

Potrivit raportului proiectului la nivelul Municipiului Brăila se realizează frecvent acţiuni de toaletare a arborilor cu scopul “menţinerii, sănătăţii, longevităţii şi evitării unor incidente de natură să pună în pericol siguranţa persoanelor şi a bunurilor deţinute. Sunt supuşi acestor acţiuni arborii care datorită vârstei înaintate sau unor evenimente meteorologice extreme reprezintă un pericol pentru persoanele şi bunurile care se află în preajma acestora. (...) Materialul lemnos poate fi folosit pentru încălzire pe perioada sezonului rece. Este colectat, cântărit şi transportat de către Serviciul de Utilitate Publică Seroplant Brăila la depozitul din Calea Călăraşilor 236, fiind predat Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila pe bază de proces verbal, care suportă şi costurile de cântărire”.

Cu alte cuvinte, pentru acest ajutor, SC Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA a emis o serie de adrese către DAS Brăila în care a solicitat acordarea a 10 tone de material lemnos pentru încălzirea adăposturilor animalelor din cadrul Grădinii Zoologice Brăila, iar cei de la Asistenţă Socială au acceptat, având un stoc de lemne suficient.

“La momentul prezentului raport, în inventarul DAS se află un stoc de 1189,511 tone material lemnos, o persoană/familie putând beneficia de cel mult două ori pentru perioada sezonului rece, de o cantitate de 1.000 kg lemne de foc pentru încălzirea locuinţei conform prevederilor HCLM 375/31.08.2017, cu modificările şi completările ulterioare. În sezonul rece 2017-2018 a fost distribuită către beneficiari o cantitate de 153,56 tone material lemnos”, se explică în cadrul proiectului de ce s-a acceptat alocarea a 10.000 kg de lemne la Grădina ZOO.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate, cu 25 de voturi “pentru”, fără niciun fel de dezbatere.
Categorie articol: 

Comentarii