Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 nume româneşti de băieţi, predestinate succesului

Să fie, oare, adevărat că un nume bine ales la naştere poate influenţa destinul unui om? Unii cred că da, alţii sunt de părere că ideea ca un simplu nume să aibă atâta impact asupra vieţii cuiva este absurdă. Şi totuşi dacă e adevărat? În Marea Britanie, în 2008, peste 6.000 de oameni au răspuns într-un sondaj că percep numele de "James" şi "Elizabeth" ca fiind predestinate succesului. La polul opus, "Brian" şi "Lisa" erau percepute ca având cele mai puţine şanse să aparţină unor persoane de succes.
E posibil ca oamenii să facă, oarecum în mod automat, asocieri ale unui nume cu o persoană foarte cunoscută. În cazul lui James, cu vreunul dintre regii Angliei şi Scoţiei sau, cine ştie, poate chiar cu personajul James Bond. În cazul lui Elizabeth, cu regina Marii Britanii sau cu faimoasa actriţă Elizabeth Taylor. Acel nume pe care îl asociază unei persoane de succes poate căpăta, astfel, un caracter magic, scrie perfecte.ro.
Totuşi, pare ciudat ca un simplu nume să poată avea puterea de a influenţa destinul cuiva, dar nu e neapărat imposibil. În sprijinul acestei credinţe stă teoria profeţiei care se auto-împlineşte. Aceasta este prezicerea care, prin simplul fapt că a fost făcută, dă naştere la evenimente care o confirmă pe parcurs.
În ordine alfabetică, vă prezentăm 10 nume româneşti de băieţi care par sa fie predestinate succesului. Sunt purtate cu mândrie de cunoscuţi oameni de afaceri, politicieni, artişti sau sportivi, sau aparţin unor personalităţi marcante din trecutul României.
Care dintre cele 10 nume de mai jos crezi că este predestinat succesului, în opinia ta? Dacă ai alte propuneri, lasă-ne un comentariu în secţiunea de mai jos.

1. Adrian - Provine din Hadrianus = din Hadria, oraş din Nordul Italiei, care a dat şi numele Mării Adriatice. Şase Papi au purtat acest nume.
Români celebri cu numele Adrian: Adrian Enache, Adrian Mutu, Adrian Pintea, Adrian Păunescu.

 

2. Cătălin - greacă katharos = pur; hekateros â amândoi sau de la numele zeiţei Hecate
Români celebri cu numele Cătălin: Cătălin Moroşanu, Cătălin Crişan, Cătălin Măruţă

 

3. Constantin - latină constant/ statornic
Români celebri cu numele Constantin: Constantin Brâncuşi, Constantin Noica, Constantin Tănase, Constantin Zamfirescu, Constantin Kiriţescu, Constantin Lăcătuş, Constantin Chiriţă

 

4. Cristian - latină creştin
Români celebri cu numele Cristian: Cristian Chivu, Cristian Tudor Popescu, Cristi Tabără, Cristian Ciocan, Cristi Borcea, Cristian Nemescu

 

5. Florin - latină Flos = floare
Români celebri cu numele Florin: Florin Piersic, Florin Chilian, Florin Zamfirescu, Florin Busuioc

 

6. George - greacă Georgos = fermier, lucrător al pământului; ge = pământ = ergon = muncă
Români celebri cu numele George: George Enescu, George Bacovia, George Vâlsan, George Călinescu, George Topârceanu, George Becali, George Pruteanu

 

7. Ilie - ebraică Eliyahu = Dumnezeul meu este Yahweh
Români celebri cu numele Ilie: Ilie Năstase, Ilie Dobre, Ilie Balaci

 

8. Ion - ebraică Yochanan = Dumnezeu este milostiv
Români celebri cu numele Ion: Ion Ţiriac, Ion Iliescu, Ion Luca Caragiale, Ion Creangă, Ion Oncescu, Ion Dolănescu

 

9. Leonard - germană Leu curajos; leon = leu = hard = curajos
Români celebri cu numele Leonard: Leonard Doroftei, Leonard Miron, Leonard Orban

 

10. Mircea - slavă mir = pace; Mirco, Miroslav = slavă păcii
Români celebri cu numele Mircea: Mircea Radu, Mircea Badea, Mircea cel Bătrân, Mircea Eliade, Mircea Dinescu, Mircea Lucescu, Mircea Cărtărescu, Mircea Vulcănescu, Mircea Baniciu
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii