Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 miliarde pentru construirea centrelor de zi pentru copii

Construirea celor 5 centre de zi a insemnat cheltuirea a 10 miliarde lei vechi, potrivit informatiilor furnizate de conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Braila. Amplasamentele din Baraganu, Movila Miresii, Maxineni, Insuratei si Faurei gazduiesc aproximativ 80 de copii care au situatii materiale precare. Centrele sint un real sprijin acordat familiilor nevoiase pe o perioada temporara.
Ridicarea acestor amplasamente s-a realizat potrivit Legii nr. 272/2004 si a insemnat costuri de cite 1,5 miliarde fiecare."In momentul in care au fost predate consiliilor locale din comunitatile respective am mai inminat inca 500 de milioane pentru fiecare, bani necesari functionarii. Centrele reprezinta o modalitate de prevenire a separarii copilului de familie. Cei mici vin in aceste centre dupa terminarea cursurilor, beneficiaza de masa calda, isi pregatesc lectiile cu ajutorul instructorilor si se odihnesc in dormitoare. Sint destul de multe situatii in care parintii nu-i pot ajuta la lectii pe cei mici pentru ca nu sint instruiti, astfel incit sprijinul educational din centre e binevenit. De curind am incheiat un protocol de colaborare si cu Primaria comunei Viziru si cu Consiliul Judetean deoarece am identificat mai multe cazuri de familii cu situatii financiare dificile", ne-a declarat Alexandru Sculschi, director general al DGASPC Braila.
In ceea ce priveste municipiul Braila, centrul de zi va fi inaugurat in data de 17 septembrie si este rezultatul colaborarii dintre DGASPC, Primaria Braila, Directia de Asistenta Sociala si Fundatia "Lumina". Amplasamentul brailean va gazdui in jur de 20 de copii. Cei mici vor avea dreptul sa stea in centru timp de 6 luni, dupa aceea locul lor va fi ocupat de alti minori cu situatii financiare precare. Tot la sfirsitul acestei luni DGASPC va inaugura si un centru destinat readaptarii copiilor cu probleme psiho-sociale.
Categorie articol: 

Comentarii