Mergi la conţinutul principal

10 gadgeturi mai puţin obişnuite

Portalul USA Today a publicat un Top 10 al celor mai ciudate dar şi distractive gadgeturi prezentate la CES 2016, relatează agerpres.ro.

10. Sleep Number it Bed

Toată lumea îşi doreşte să se bucure de un somn cât mai odihnitor, iar patul Sleep Number it Bed ne poartă chiar şi mai departe, oferind o serie de caracteristici tehnologice menite să ne pună în gardă cu privire la calitatea somnului. Sleep Number it Bed este dotat cu senzori biometrici care monitorizează somnul, indicând, spre exemplu, ritmul cardiac şi pe cel al respiraţiei utilizatorului. De asemenea, Sleep Number it Bed este însoţit de o aplicaţie pentru dispozitivele mobile care oferă recomandări personalizate pentru a obţine o cât mai bună odihnă nocturnă, cum ar fi recomandări cu privire la fermitatea saltelei sau temperatura ideală a camerei.

9. Hydrao Smart Showerhead

Un gadget interesant este şi capul de duş smart Hydrao, soluţia ideală pentru cei care doresc să economisească apă la duş, fie pentru a plăti facturi mai mici, fie pentru că locuiesc într-o regiune secetoasă. Acest cap de duş smart se aprinde în diferite culori, indicând astfel cantitatea de apă consumată. Interesant este şi faptul că Hydrao nu are nevoie de baterii, fiind activat chiar de fluxul de apă care trece prin el. Conform reprezentanţilor companiei, Hydrao poate reduce consumul de apă cu peste 25% şi urmează să fie lansat în sistemul Kickstarter în cursul acestui an.

8. Ceasul deşteptător Sensorwake

Pe piaţă există numeroase ceasuri deşteptătoare smart, iar producătorii lor susţin că fiecare reprezintă cea mai bună soluţie pentru a fi sigur că te vei trezi la timp şi nu vei pierde avionul, de la deşteptătorul Clocky care nu se lasă oprit cu una cu două şi până la Philips Wake-Up, care te trezeşte cufundându-te în lumina răsăritului. Sensorwake este însă un ceas deşteptător cu arome. El te poate trezi în miros de cafea proaspătă, produse de patiserie, ciocolată, mentă sau, de ce nu, mirosul mării sau aromele sălbatice şi reavene ale junglei. Pentru orice eventualitate, Sensorwake este dotat şi cu o alarmă sonoră, în cazul în care avem nasul înfundat.

7. Alarma Onelink

Onelink este un detector de fum şi monoxid de carbon pentru locuinţe. Dincolo de a fi o simplă alarmă, Onelink permite monitorizarea eventualelor probleme care apar acasă prin intermediul unui iPhone, indiferent unde te-ai afla, şi este dotată cu o baterie cu durata de viaţă de 10 ani.

6. Hunter Smart Fans

Compania Hunter a prezentat două ventilatoare de plafon smart, modelul Symphony din material plastic şi Signal, cel din lemn. Prin sistemul de automatizare Apple HomeKit, ventilatoarele şi luminile pot fi programate să pornească atunci când ajungi acasă, pot face să pară că este cineva acasă chiar şi în lipsa ta, aprinzându-se şi închizându-se la intervale de timp presetate şi chiar contribuie la scăderea facturii de energie electrică, eliminând necesitatea folosirii frecvente a instalaţiei de aer condiţionat.

5. SMARTwheel

Toată lumea ştie că nu trebuie să scrie mesaje pe telefon în timp ce se află la volan. Este adevărat însă că poate fi foarte greu să nu aruncăm o privire spre ecranul mobilului atunci când acesta vibrează constant de la ultimele mesaje primite, chiar dacă ne aflăm în trafic. Gadgetul SMARTwheel se ataşează direct peste volanul autoturismului şi emite avertismente sonore şi luminoase atunci când percepe mişcări care sugerează că şoferul nu este atent la drum - aşa cum ar fi dacă nu ţinem ambele mâini pe volan pentru o perioadă mai lungă de timp sau dacă avem mâinile prea apropiate pe volan, ca şi cum am ţine telefonul pentru a răspunde unui mesaj. Dacă vă întrebaţi cine ar fi putut să se gândească la un astfel de dispozitiv cred că este suficient să precizăm că CEO-ul companiei care produce SMARTwheel abia a împlinit 20 de ani.

4. Vesta Smart Ski Airbag

Această vestă cu airbag se adresează pasionaţilor de schi şi amortizează chiar şi cele mai serioase căzături pe pârtie. Senzorii cu care este dotată vesta analizează mişcările schiorului pentru a determina când acesta îşi pierde echilibrul şi declanşează automat un airbag în mai puţin de 100 de milisecunde. Mai mult decât atât, această vestă smart păstrează datele adunate în timpul coborârilor pe pârtie, iar utilizatorul le poate examina pentru a-şi perfecţiona tehnica de schiere.

3. Centura smart Belty Good Vibes

Belty este practic un sistem de monitorizare de fitness inclus în catarama unei centuri. Sistemul este dotat cu inteligenţă artificială şi îndeplineşte rolul unui antrenor personal. Centura smart Belty te poate încuraja să măreşti pasul atunci când mergi pe jos, îţi reaminteşte să stai drept, să bei mai multă apă şi chiar te poate ajuta să te relaxezi cu câteva exerciţii de respiraţie.

2. Brăţara Smart Wisewear

Brăţara Wisewear este un bun exemplu de obiect care îmbină stilul cu tehnologia de ultimă generaţie. Această brăţară îndeplineşte funcţiile întâlnite la un smartwatch şi funcţiile unui sistem de monitorizare de fitness: numără paşii făcuţi, urmăreşte activitatea cardiacă, caloriile arse etc şi oferă notificări text, prin e-mail. În plus, această brăţară constituie un veritabil buton de panică. În caz de nevoie poate transmite un semnal SOS ce include locaţia exactă şi informaţii audio-video.

1. Căţelul robotic CHiP

Pe scurt, CHiP, acronimul de la Canine Home intelligent Pet, reprezintă răspunsul oferit de WowWee Robotics pentru cei care îşi doresc un animal de casă fără grija de a-l scoate la plimbare. WowWee Robotics susţine că CHiP este cel mai performant câine robotic dotat cu inteligenţă artificială (AI) din prezent. CHiP are o personalitate controlată de AI care se adaptează la solicitările fiecărui „stăpân", CHiP îşi recunoaşte stăpânul, se adaptează la dorinţele acestuia, ştie să aducă obiectele pe care i le arunci şi adoră să se joace cu mingea. CHiP poate fi învăţat noi comenzi prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil sau tabletă. Pur şi simplu, CHiP are ambiţia să devină animalul de casă perfect, după care nu va trebui să cureţi niciodată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro