Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 euroi pentru pontălăi!

Aceasta este ideea „genială" a lui Victor Ponta, cel care se încăpăţânează să ne fie, în continuare, premier.
O idee aruncată, nu întâmplător, la adresa românilor din diaspora, cei care, în majoritate covârşitoare, nu l-au votat în noiembrie pentru a fi preşedinte. O propunere făcută nu din prostie, ci cu scopul clar de a-i dezbina, din nou, pe românii de aici, care contribuie la dezvoltarea ţării, şi pe cei plecaţi „afară", care nu îşi aduc aportul la efortul ăstorlalţi, „patrioţii" care au ales să rămână aici şi să muncească, nu-i aşa?, pentru ţară. O idee care, evident, a prins la o grămadă de neadaptaţi, neînţeleşi şi în general în rândul celor de-alde „întinde mâna". „Da, să contribuie şi ei cu ceva...".
Dar la ce să contribuie? Răspunsul îl dă chiar Ponta: „la şcoli, la spitale, la drumuri, la pensii sau la şomaj". Dar de ce ar trebui s-o facă? Beneficiază cei plecaţi de asistenţa medicală de la noi? De pensiile sau de şomajul asigurate de statul român? De drumuri da, se folosesc, atunci când vin şi când pleacă înapoi, dar pentru asta plătesc rovinietă, ca noi toţi. De şcoli, poate unii dintre ei. Pentru că există două tipuri de români plecaţi „afară": unii de tot, cu tot cu familii, copiii acestora beneficiind de învăţământul din ţara în care locuiesc şi pentru care cotizează; alţii, plecaţi doar temporar, câte un părinte sau doi, ai căror copii învaţă în şcolile româneşti. Dar aceşti copii plătesc, ca şi ceilalţi, pentru învăţământul aşa-zis gratuit: fondul şcolii, fondul clasei, manualele, caietele speciale... Iar părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate tocmai pentru a-şi putea permite să-şi trimită copiii la şcoală, tocmai pentru a nu cere ajutoare sociale de la statul român, tocmai pentru a nu fi o povară pentru sistemul de asigurări românesc. Ei, toţi aceşti români plecaţi prin alte ţări, trimit miliarde de euro anual în ţară, familiilor lor, din care statul primeşte cel puţin 24% (TVA-ul adică). Ei, aceşti români, îşi construiesc sau îşi repară casele de aici cu banii câştigaţi acolo, îşi întreţin familiile de aici, îşi plătesc impozitele pe proprietate aici şi nu aşteaptă ajutoare speciale de la stat.
Şi, cu toate acestea, ei nu sunt suficient de buni pentru ţara asta, pentru guvernul ăsta, pentru Victor Ponta. Nu, ei ar trebui, în viziunea premierului şi a unora spălaţi pe creier, să fie blamaţi şi obligaţi să cotizeze 10 euro pe lună pentru a susţine indiferenţa, incompetenţa, bătaia de joc şi hoţia de la nivelul statului român. Ei ar trebui, în viziunea lui Ponta, să fie taxaţi eventual pentru că încă li se acordă dreptul de a fi cetăţeni români şi de a putea vota. Mai ales că oricum nu votează „cum trebuie".

 
Categorie articol: 

Comentarii