Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

10 ani de puscarie pentru ca a violat o fetita de 12 ani

Trimis in judecata luna trecuta, dupa ce fusese arestat preventiv, Gheorghe Banica, in virsta de 30 de ani, tata a doi copilasi, cioban la o stina din zona Gulianca - Corbu Nou, a fost condamnat, zilele acestea, la o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si 2 ani pedeapsa complementara (interzicerea unor drepturi civile) pentru viol asupra unei minore de numai 12 ani. Sentinta nu este, deocamdata, definitiva, pentru ca autorul violului a declarat apel.
Drama fetitei din satul Gulianca, batjocorita de ciobanul familist, s-a petrecut la jumatatatea lunii august, imediat dupa sarbatoarea Sfintei Marii. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Doina Stoian, de la Parchetul de pe linga Tribunal, in seara zilei de 16 august a. c., in jurul orei 20.30, ciobanul Gheorghe Banica pastea oile pe islazul din apropierea satului Corbu Nou. La un moment dat, a auzit plinsete de copil, venind dinspre canalul de irigatii aflat la vreo 300 de metri distanta. Curios, Banica s-a apropiat si nu mica i-a fost mirarea sa dea peste o copila desculta, uda si imbracata sumar, care, plingind, i-a spus ca a fugit de acasa. In loc sa anunte autoritatile, cum ar fi fost normal, ciobanul "milos" a dus-o pe fata la stina si a lasat-o sa stea in vagonul sau de dormit. La stina se mai afla un cioban, Catalin S., un pusti de 17 ani care nu s-a impotrivit si nici nu si-a dat colegul de gol, de frica sa nu ia bataie de la el. Cind, a doua zi, proprietarul stinei a sosit in control, inculpatul a trimis-o pe fata pe cimp, ca sa nu fie gasita. Mai mult, in momentul in care Cornel S., respectivul proprietar, i-a intrebat pe cei doi ciobani daca stiu ceva despre "o fata din Gulianca, disparuta de acasa si cautata de politie", respectivii au negat. De aici si pina la viol n-a mai fost decit un pas. In noaptea care a urmat, 17/18 august, cind s-a intors de la pasune, pe la 4.00 dimineata mai precis, ciobanul Gheorghe s-a decis sa o batjocoreasca pe fetita de 12 ani, profitind de faptul ca era neajutorata si distrusa din punct de vedere psihic, mai ales ca avusese conflicte cu familia. Desi victima s-a zbatut si a tipat, agresorul a posedat-o cu salbaticie, in vagonul de la stina. In zadar a incercat celalalt cioban sa intervina, ca violatorul blocase usa pe dinauntru.
A doua zi, patronul a venit la stina si l-a intrebat pe Gheorghe Banica, pentru a doua oara, daca stie ceva de fetita disparuta. Din nou acesta a negat, spun anchetatorii. De data aceasta, insa, proprietarul a reusit s-o salveze pe copila, dupa ce-a gasit-o in vagon, plingind. Imediat, omul a anuntat politia. R. S., fata de 12 ani batjocorita de ciobanul pedofil, le-a spus oamenilor legii ca parintii ei sint plecati de doi ani in Italia si ca bunicii "o certau permanent si o bateau". Acesta a fost si motivul pentru care, pe 15 august, de ziua Sfintei Marii, a fugit de acasa si a plecat unde a vazut cu ochii. Fetita a dormit o noapte pe cimp, in frig, iar a doua zi, obosita si nemincata, desculta, doar in pantaloni scurti si maieu, a ajuns pina la un canal de irigatii, unde s-a spalat si unde a fost gasita de ciobanul Gheorghe Banica, plingind si strigind dupa ajutor. Cit despre barbatul violator, acesta a negat ca ar fi necinstit-o pe fetita, insa medicul legist a descoperit probe biologice care atesta consumarea unui raport sexual complet, neprotejat, in noaptea de 17/18 august 2008. Banica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, inca din luna august, judecatorii respingindu-i recursul. Dupa doar citeva saptamini de la trimiterea in judecata, autorul violului a fost condamnat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii