Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1 miliard de lei violul

Sedinta fara public, saptamina aceasta, la Palatul de Justitie, forfota, agitatie mare. In sala de judecata, ferita de privirile curiosilor, o copila de 15 ani e silita sa dea ochii cu cei care au batut-o si au violat-o cu salbaticie, indivizi pusi pe rele si certati cu legea. Cu acest prilej, judecatorului i se prezinta cuantumul despagubirilor solicitate de victima: 100.000 de lei noi. Ca de obicei, inculpatii neaga savirsirea faptelor, in timp ce victima, fara voia ei, retraieste, pas cu pas, calvarul de asta-vara.
Nicolae Sanda, in virsta de 23 de ani, poreclit "Rege", si Cornel Bugeac, de 32 de ani, zis "Cornea", au fost trimisi in judecata la sfirsitul lunii august a. c., pentru viol asupra unei minore, Sanda fiind acuzati si de lipsire de libertate. Cel de-al treilea inculpat, Constantin Popa, de 24 de ani, zis "Bariu", se afla in boxa acuzatilor pentru complicitate la sechestrarea copilei. Originari din Chiojdeanca, judetul Prahova, "Rege" si "Cornea" se ocupa cu renovarea fatadelor blocurilor in diverse zone ale tarii, avind chiar inchiriat un apartament in Radu Negru, in timp ce "Bariu" lucreaza ca sofer de microbuz, in zona orasului Urlati si imprejurimile municipiului Ploiesti.

"Cornea" a prins-o pe Florina de par, a palmuit-o si a lovit-o in abdomen, apoi i-a rupt hainele si a violat-o timp de doua ore

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii braileni, in ziua de 22 iunie 2007, minora Florina Ionelia A., din Urlati, Prahova, a luat microbuzul condus de numitul Constantin Popa, ca sa ajunga la scoala, in Ploiesti. Ajunsa in autogara, ea s-a razgindit si s-a intors in Urlati, cu acelasi mijloc de transport. A hotarit sa se intilneasca cu inculpatul, pe care-l stia bine, in aceesi seara, si cu o prietena, Dana. La ora 19.30, spun anchetatorii, Popa a luat-o pe Florina cu masina din centrul orasului Urlati, chipurile, ca s-o duca acasa. In realitate, ea a fost dusa fara voia ei tocmai la Popasul Merei din judetul Buzau, unde si-au facut aparitia si ceilalti doi inculpati, Nicolae Sanda si Cornel Bugeac. Dupa ce a dat-o pe minora pe mina celor doi, Popa a urcat in microbuz si a plecat acasa.
Desi nu a fost de acord cu propunerea celor doi, si a incercat sa se impotriveasca, Florina a fost dusa la Braila, unde Sanda si Bugeac aveau de finalizat o lucrare. Pe drum, acestia au discutat telefonic cu niste cunoscuti, spunindu-le "sa le aranjeze o camera". Ajunsi la Braila, cei doi au dus-o pe victima in apartamentul 2 de la blocul A15 (B-dul Dorobanti), direct in dormitor. Acolo, "Regele" i-a spus fetei ca trebuie sa faca sex, dar aceasta l-a refuzat, afirmind totodata ca e virgina. Agresorul i-a comunicat acest aspect tovarasului. Reactia lui Bugeac, spun anchetatorii, a fost una violenta. "Nu esti aici pe post de bibelou!", i-a spus el fetei, dupa ce a dat buzna in dormitor, peste ea. In continuare, "Cornea" a prins-o pe Florina de par, a palmuit-o si a lovit-o in abdomen, apoi i-a rupt hainele si a violat-o timp de doua ore. Cind victima, care singera abundent, a incercat sa se imbrace, violatorul a inhatat-o de par, a pus-o sa stea in genunchi si a obligat-o sa-l satisfaca oral. Distrusa fizic si psihic, Florina s-a intins pe pat, fiindu-i rau, iar Bugeac le-a spus unor cunoscuti sa-i cumpere "haine si o lamiie" victimei. Atunci cind celalalt agresor, Sanda, l-a contactat telefonic si l-a intrebat daca fata e "buna la pat" si daca poate sa se culce cu ea, violatorul i-a spus ca "daca-i da citeva palme, merge". In acea zi de cosmar, "Regele" a violat-o pe tinara de 15 ani de doua ori.

Intrucit disparuse fara urma, victima fusese data in urmarire generala

Pe 25 iunie 2007, cei doi agresori i-au dat victimei bani ca sa-si cumpere haine si au condus-o la gara, amenintind-o ca daca spune cuiva ce i s-a-ntimplat, "va avea de suferit". In acea zi, de rusine, fata nu s-a dus acasa, ci la o prietena. Abia a doua zi a fost identificata pe raza localitatii natale, de catre politistii alertati de mama ei, Angelica. Minora fusese data in urmarire generala, pentru ca nu mai venise acasa de trei zile. Dar cosmarul nu se terminase.
Pe data de 29 iunie 2007, in jurul orei 21.00, Florina a fost luata cu forta din centrul orasului Urlati, de catre acelasi Nicolae Sanda si urcata cu forta intr-o masina la volanul careia se afla Constantin Popa. Ea a fost dusa pe o strada laturalnica din localitatea Chiojdeanca si violata de catre "Rege". Fata a ramas acolo pina dimineata, apoi a fost dusa acasa la un amic de-al violatorului, unde a fost violata din nou. Pe 30 iunie, desi cedase psihic si aproape ca nu se mai putea impotrivi celor care-i faceau rau, Florina a incercat sa scape, insa a fost din nou luata cu forta de pe strada.
Calvarul fetei de 15 ani a durat pina pe 2 iulie 2007. In acea zi, Cornel Bugeac a dus-o pe victima inapoi la Braila, in apartamentul in care a inceput totul, ca sa o violeze din nou. Seara, dupa o descindere in forta a politiei, copila a fost, in sfirsit, eliberata. Tot atunci, au fost declansate cercetarile. Dupa citeva zile de audieri, la propunerea Parchetului Braila, violatorii au fost arestati preventiv.
Categorie articol: 

Comentarii