Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1 Mai pesedist

"Acum facem curăţenie pe stradă şi în natură. Când venim la putere facem curăţenie politică!", susţin pesediştii pe site-ul lor. Ei îi îndeamnă pe alegători să participe la ecologizarea de 1 Mai, afirmând că la următoarele alegeri vor "arunca la coş minciuna şi răul guvernării portocalii, curăţând PDL de la putere".

Unii pesedişti vor face şi anul acesta tradiţionalul marş şi petrecerea câmpeanească de după. Este cazul organizaţiilor din Sibiu sau din Iaşi. La Iaşi, primarul Gheorghe Nichita a promis o petrecere cu fanfară şi 3.000 de porţii de mici şi cârnăciori. Nici Marian Oprişan, şeful social-democraţilor vrânceni, nu a renunţat la petrecerea tradiţională, din crângul Petreşti.

Pesediştii bucureşteni nu vor mai organiza manifestarea de la Piaţa Izvor cu mici, bere şi multe formaţii, alegând să respecte întru-totul recomandarea de la centru şi să participe la acţiuni de ecologizare.

Printre zonele unde PSD Bucureşti şi-a convocat militanţii pentru a aduna gunoaie se numără Pădurea Băneasa, zona Giuleşti - Sârbi, şos. Fundeni, Staţia de metrou Constantin Brâncoveanu, Parcul 1 Decembrie 1918, situat în Cartierul Militari. Pe str. Sineşti se vor planta tei, iar în zona Vitan-Bârzeşti, se vor cultiva alţi pomi.

Victor Ponta, preşedintele PSD, anunţa pe 26 aprilie că de 1 Mai vor fi organizate acţiuni de tip "verde", ecologice, iar el, împreună cu ceilalţi lideri ai partidului, vor participa în colegiile lor la aceste activităţi, care vor fi completate de acţiuni împotriva "deşeurilor portocalii". Tot Ponta, declara că şi-ar dori să existe o forţă politică ecologistă care să se alăture USL şi care să recupereze decalajele României în acest domeniu faţă de restul ţărilor europene. Tot din campania de ecologizare a PSD face parte instalarea la sediul central al PSD a unor spaţii unde se pot arunca, în vederea reciclării, bateriile uzate.
Categorie articol: 

Comentarii