Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

1 ianuarie 2007 ramine data integrarii Romaniei in UE

Presedintele Comisiei de afaceri externe a Adunarii Nationale a Frantei, Herve de Charette, s-a declarat, miercuri, convins ca Franta va ratifica Tratatul de aderare a Romaniei la UE, fapt pe care il considera o "certitudine absoluta", el afirmind ca data integrarii va fi 1 ianuarie 2007.
Charette, care a condus un grup de parlamentari francezi care a facut o vizita de informare in Romania, a afirmat ca membrii delegatiei au fost uimiti de mobilizarea si angajamentul autoritatilor romane in ceea ce priveste indeplinirea angajamentelor asumate de Romania pentru integrarea in Uniunea Europeana.
El a remarcat, intr-o conferinta de presa, mobilizarea, in acest sens, a Guvernului si a administratiei, dar si "unanimitatea" populatiei si a fortelor politice in privinta aderarii Romaniei la Uniunea Europeana.
Parlamentarul francez a constatat interesul sporit pe care Romania il acorda procesului de ratificare a Tratatului de aderare in statele membre, Charette afirmind ca membrii delegatiei vor recomanda colegilor lor parlamentari sa ratifice in unanimitate acest tratat.
Pe de alta parte, el s-a declarat impresionat de interlocutorii romani, printre care s-au numarat ministrul Justitiei, Monica Macovei, si mistrul de Interne, Vasile Blaga, dar si de complexitatea documentelor si informatiilor puse la dispozitia delegatiei.
Potrivit afirmatiilor sale, subiectele discutiilor cu autoritatile romane au fost cele continute in raportul Comisiei Europene, respectiv modernizarea justitiei, lupta impotriva coruptiei, controlul frontierelor, securitatea sanitara si agro-alimentara.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii