Mergi la conţinutul principal

„Tancrad” dă în gropi. Strada Hipodrom, ciuruită cât vezi cu ochii!

• frezată acum o lună de zile, Strada Hipodrom din Brăila a rămas plină de gropi uriaşe, culmea, decopertate chiar de cei care ar trebui, de fapt, să le repare •”Este a 4 oară când ajung cu maşina în service în acest an, din cauza gropilor. Şi atenţie, nu sunt cele obişnuite. Sunt gropi făcute de muncitorii firmelor de construcţii, pentru că i-am văzut când decupau  strada acum o lună şi aşa au lăsat-o, ciuruită”, ne-a sesizat un cetăţean al municipiului Brăila

 

Că străzile din municipiul Brăila sunt pline de gropi nu mai este de mult o noutate, dar să dai în gropi făcute chiar de cei care ar trebui, de fapt, să le repare, este de-a dreptul bătaie de joc. Cam aşa sună sesizarea unui cetăţean al oraşului, sătul de lucrările de mântuială care se fac pe banii publici. Lucrări au fost începute în urmă cu o lună de zile, spune acesta, pe strada Hipodrom, când pe toată lungimea părţii carosabile s-au decupat bucăţi mari din asfalt şi aşa au rămas. Aşa se face că, în acest moment, viteza de rulare a autoturismelor pe strada Hipodrom nu poate fi mai mare de 10-15/h, pentru a putea evita, astfel, un accident sau avarii la maşină, după cum mai atrage atenţia brăileanul. Autorităţile spun că se cunoaşte problema şi că se lucrează la rezolvarea ei. „Da ştiu, cunosc problema. Este vina constructorului pentru că nu trebuia să intervină la momentul respectiv să frezeze şoseaua şi să o lase aşa. Dorinţa constructorului probabil a fost una benefică la momentul respectiv, însă din motive doar de ei ştiute nu au mai reuşit să ţină pasul şi să intervină cu plombe imediat după ce au frezat. La momentul actual, pe strada Hipodrom, începând de la Bariera Călăraşilor până în Obor se frezează din bordură în bordură şi se va asfalta integral. Un termen exact de finalizare a străzii nu există, dar intenţia este de a rezolva problema în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Alexandru Jantea, viceprimarul municipiului Brăila. Asta speră şi locuitorii acelui cartier, care s-au arătat revoltaţi de ritmul cu care se repară străzile din oraş.„E bătaie de joc la adresa noastră! Nu se poate aşa ceva, să locuieşti în oraş, chiar municipiu şi să-ţi rupi maşina în două din cauza gropilor din asfalt. Este a 4 oară când ajung cu maşina în service în acest an, din cauza gropilor. Şi atenţie, nu sunt cele obişnuite. Sunt gropi făcute de muncitorii firmelor de construcţii, pentru că i-am văzut când decupau  strada acum o lună şi aşa au lăsat-o, ciuruită. Cred că nu locuieşte nicio autoritate locală pe această stradă, de se mişcă aşa greu lucrările”, s-a plâns Iulia Baciu. De altfel, aceasta nu este singura stradă din municipiul Brăila plină de gropi uriaşe, cartierele Vidin, Pisc sau Calea Galaţi sunt trei alte exemple grăitoare. Am încercat să îl contactăm, pentru a oferi un punct de vedere, pe directorul executiv al Tancrad, firma care execută lucrări de asfaltare şi reparaţii pe mai multe străzi din Brăila, însă acesta nu a răspuns la telefon. Contractul încheiat cu Primăria Brăila a fost semnat în toamna anului trecut şi are o valoare de aproximativ 50 de milioane de lei. Obligaţiile ce-i revin constructorului prevăd reabilitarea şi întreţinerea străzilor din municipiu pe durata a 3 ani, timp în care în municipiul Brăila ar trebui să vedem noi covoare asfaltice pe lungimea totală de aproximativ 75 de kilometri .

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro