Mergi la conţinutul principal
Mihai Isvoranu la depunerea candidaturii la Primăria Brăilei

„Speranţa mea stă în tinerii din Brăila!”

„Bună ziua tuturor!

Le zic bună ziua şi brăilenilor prin intermediul dumneavoastră.

 

Am depus semnăturile, suntem oficial candidaţi! Am strâns aceste semnături în stradă,

am mers în fiecare zi, om cu om şi nu numai că le-am strâns, dar am şi vorbit cu ei. Am vorbit despre problemele lor, despre soluţiile noastre la problemele lor, despre traiul zilnic pe care îl au în acest oraş.

Ce m-a frapat cel mai mult şi cu ce-am rămas în urma acestei campanii de strâns semnături este lipsa de speranţă. Lipsa de speranţă din ochii oamenilor. Lipsa de speranţă din vorbele oamenilor. Foarte multe persoane nu mai vor să iasă la vot, sunt scârbite de vechea clasa politică şi nu mai cred că pot avea o viaţă mai bună în oraşul nostru.

Toate discuţiile cu brăilenii din perioada de strângere a semnăturilor mi-au întărit si mai mult dorinţa de a candida şi de a câştiga primăria Brăilei. Vreau să le arăt că se poate! Că există speranţă!

Speranţa de a câştiga Primăria nu stă doar în electoratul USR-PLUS.

Speranţa stă şi în electoratul PNL, care s-a trezit nereprezentat de un liberal adevărat provenit din PNL Brăila. Eu personal m-aş fi aşteptat ca PNL să aibă un candidat ca domnul Dănăilă, care a fost viceprimar, are experienţă în administraţia publică locală şi este chiar preşedintele filialei.

Speranţa mea mai stă în tinerii din Brăila care s-au întors acasă din cauza pandemiei din oraşele universitare unde au plecat la studii. Tinerii aceştia au văzut şi alte oraşe, au văzut şi alte administraţii locale, au văzut alt fel de organizare şi sigur vor vrea să schimbe ceva şi în oraşul lor natal.

Pentru ei am o poveste de viaţă pe care am trăit-o eu cu mult timp în urmă şi pe care sper să le-o transmiteţi:

Am cunoscut cândva un politician care, pentru a câştiga cât mai multe voturi, făcea totul pentru persoanele de vârsta a treia. Eu întrebam mereu de ce nu face nimic pentru tineri? Eram şi eu mai tânăr atunci. Politicianul a scos rezultatele de la alegerile precedente şi mi-a arătat: în categoria de vârstă 18-25 ani votaseră aproximativ 1000 de persoane, adică 1,5%. Pentru el şi pentru orice alt politician care ar vrea să pună în practică măcar un proiect, nu doar să câştige aceste alegeri, aceşti tineri nu existau. Ce vreau să spun este următorul lucru: ca să contezi, trebuie să votezi! Din orice categorie de vârstă sau socio-profesională faci parte.

Tinerii brăileni cu care am stat de vorbă îşi doresc lucruri simple şi normale pentru vârsta lor: tinerii de 18-24 de ani vor cluburi, spaţii de agrement, baze sportive; cei de 25-35 de ani vor locuinţe pentru tineri şi locuri de relaxare.

Speranţa vine şi de la oamenii care în trecut au votat PSD, dar sunt dezamăgiţi de nerealizarea proiectelor promise în campania electorală de liderii politici ai PSD de la nivel central – toată ţara a văzut cum unii nu stăpânesc bine limba română, cum alţii au fost condamnaţi de justiţie. Ne dăm toţi seama că astfel de lideri politici nu pot reprezenta oamenii decenţi. Incompetenţa unor astfel de lideri se propagă până la nivelul administraţiei locale. Cel mai bun exemplu este chiar domnul Mihai Tudose, lider naţional PSD, fost premier al ţării noastre, care, atunci când a văzut ce oameni au ajuns la vârful partidului său, a ales să demisioneze. Eu zic că exemplul lui Mihai Tudose ar fi trebui urmat de oamenii buni din filiala PSD Brăila.

Cu toate aceste forţe, cu ajutorul tuturor acestor cetăţeni, oraşul poate renaşte. Putem câştiga Primăria Brăila! 

În încheiere, aş vrea să reproduc un mesaj postat pe Facebook cu ocazia Zilelor Brăilei de un prieten de-al meu, brăilean plecat de mult la Bucureşti pentru un trai mai bun. El a scris aşa: “Dacă ai fi trăit, azi ar fi fost ziua ta. La mulţi ani, Brăila!”

Răspunsul meu, pentru el şi pentru toţi brăilenii, prin intermediul dumneavoastră este: Nu încă, prietene! Brăila trăieşte prin mine, trăieşte prin tine, prin noi, prin voi, prin toţi brăilenii, de oriunde aţi fi. A venit timpul să renaştem! Putem!”

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro