Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„PSD a devenit mai rău decât mi-aş fi putut vreodată imagina”

Nu o spun eu, a spus-o într-o postare pe pagina sa de Facebook, Corina Creţu, comisar european pentru Politică Regională şi, cel mai important, membru de bază al PSD încă de acum aproape 30 de ani. Un membru PSD atacat virulent de propriul partid, din motive bizare. Corina Creţu nu a făcut altceva decât să atragă atenţia Guvernului PSD-ALDE că România riscă să piardă miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile. Adică bani pe care îi primim gratis de la UE. Şi asta pentru că Guvernul de la Bucureşti nu face nimic pentru a atrage respectivele fonduri: nu a depus niciun proiect de finanţare, deşi se laudă că o tot face. Nu, nici proiectul pentru Podul de la Brăila.

Şi, pentru că a spus asta, Corina Creţu a fost catalogată ca fiind un fel de trădătoare a partidului şi a ţării, omul Bruxelles-ului, reprezentanta unor cercuri de interese din capitala UE. Iar toate aceste acuze aiuritoare au venit pe fondul unor dezbateri privind construirea a trei spitale regionale, pe care PSD se face că le construieşte de nişte ani de zile, dar pentru care nu a întreprins practic nimic concret. Dar absolut nimic. În schimb, o acuză pe Corina Creţu că vrea ca spitalele să se construiască cu banii UE, deşi Guvernul le va construi la costuri de 10 ori mai mici.

Ei bine, a descoperit şi Corina Creţu cam la ce nivel de ticăloşie a ajuns propriul său partid. Numai că, nu la mult timp după această revelaţie, a şters postarea în cauză, deşi politica PSD în privinţa fondurilor UE şi atitudinea partidului în ceea ce o priveşte au rămas aceleaşi. De fapt, noroc tot cu Corina Creţu, care a făcut ca nişte credite ale României către Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare luate în anii trecuţi pentru proiecte de infrastructură să poată fi stinse cu fondurile europene nerambursabile destinate ţării noastre. Pentru că, în rest, Guvernul PSD-ALDE nu preferă banii daţi degeaba de la Bruxelles – cel mai probabil din cauză că sunt greu de furat, greu de deturnat şi greu de comisionat. Or „taxa de şmecher” de 10% din valoarea unui contract cu bani de la bugetul de stat este oricând mai importantă pentru guvernanţi decât absorbţia unor fonduri pe care le iei degeaba, dar pentru care trebuie să justifici fiecare bănuţ cheltuit.

„PSD a devenit mai rău decât mi-aş fi putut vreodată imagina”, spunea Corina Creţu. Greşit. De fapt, PSD nu a devenit mai rău acum. Aşa a fost dintotdeauna, doar că, pur şi simplu, mai avea puţină decenţă să se ascundă, să mimeze normalitatea şi interesul pentru nevoile ţării, să mascheze hoţia, incompetenţa şi golăneala politică, ba chiar să-i marginalizeze pe cei care stricau imaginea partidului. Dacă lucrurile ar fi stat altfel în partid, Liviu Dragnea şi cei din jurul său ar fi fost de mult debarcaţi. Dar nu, dimpotrivă, Dragnea devine din ce în ce mai puternic, în timp ce liderii din eşaloanele inferioare sunt din ce în ce mai slabi.
Categorie articol: 

Comentarii