Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„Pacea Mea o dau vouă”

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" a inițiat o nouă rubrică, "Vorbe din Duh", menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee. Precizăm că am oprit rubrica doar pe perioada sărbătorilor, dar de acum vom avea în fiecare săptămână câte un text nou, semnat de prof. Daniel Voinea.

 

Captivi într-o lume care este doar a noastră, credem de toate, neștiind nimic.

Cel ce crede este același cu cel ce nu crede. A avea credință sau, la fel de bine, a nu avea, lasă loc îndoielii, chinului între da și nu, între este și nu este.

Cel ce crede și nu crede se luptă să demonstreze, se luptă cu sine și, astfel, cu aproapele lui, rănindu-l pe el, și astfel, pe sine.

Cel ce știe, însă, și-a găsit pacea.

A ști este eliberator.

Dar știința nu se câștigă vânând vizibilul și cele din afară, captiv celor ce vin și pleacă ale lumii create drept refugiu în fața fricii și lipsei de iubire, într-o interpretare greșită și fără capăt. Lumea aceasta, în care căutăm de toate, nu este a păcii și nu este a Lui. Nu este nimic demn de luat de aici.

 

Astăzi, în sfârșit, stai o clipă doar cu tine, dincolo de orice gând despre lume, despre trecut și viitor.

Dincolo de tot ceea ce ai văzut și nu ai văzut, dincolo de ceea ce ai auzit și nu ai auzit, dincolo de ceea ce crezi și nu crezi. Doar așa vei ajunge să-ți afli

pacea, care nu te-a părăsit niciodată.

 

Pace vă las vouă, pacea Mea o dau vouă, nu precum dă lumea vă dau Eu. (Ioan, 27,30)

Nu voi mai vorbi multe cu voi, căci vine stăpânitorul acestei lumi şi el nu are nimic în Mine (Ioan, 14,30)

 

Eu nu cred că există Dumnezeu. Eu o știu. (Carl Gustav Jung)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii