Mergi la conţinutul principal

„Noi, în PNL, facem o politică cu uşile deschise, iar deciziile noastre sunt transparente”

• declară dr. Bogdan Minescu, numărul 3 pe lista PNL Brăila pentru Camera Deputaţilor

 

- Intraţi în cursa electorală alături de PNL Brăila, după o carieră în domeniul sănătăţii. Sunteţi medic de peste 30 de ani şi aş dori să ne spuneţi ce anume v-a determinat  să alegeţi o carieră politică?

- Fac pasul cel mare în politică şi candidez pentru funcţia de deputat, pe listele PNL Brăila, deoarece politica din România are nevoie de oameni noi, competenţi şi integri.

Am constatat, în ultimii ani, că România este o ţară bolnavă. Acest lucru reiese şi din sondaje. Potrivit sondajului Curs-Avangarde, peste 75% dintre români cred că România merge într-o direcţie greşită. Tocmai de aici provine şi pesimismul şi toate bolile sufleteşti. Suntem deranjaţi de faptul că ţara merge într-o direcţie greşită şi încetăm să mai credem în noi şi în proiectele noastre care ar putea să ajute societatea.

Candidez pentru că vreau să le ofer oamenilor motive să creadă că România merge într-o direcţie bună. Vreau să le prezint proiectele mele pentru dezvoltarea societăţii şi să lucrăm împreună la acestea. Nu o să-i abandonez pe oameni în această situaţie, ci am să le întind o mână de ajutor. Candidez pentru că brăilenii au nevoie de un om care le-a înţeles problemele şi care vine cu soluţii.

 

- Şi care ar fi proiectele dumneavoastră pentru Brăila? Cu ce soluţii veniţi pentru problemele oamenilor? Cum vreţi să „trataţi” acest judeţ?

În primul rând, următorul Guvern, care se va instala la conducere după alegerile parlamentare, va avea misiunea de a trata temerile acestui popor. Ne este tuturor teamă de corupţie, de grupuri de interese, de proiecte nefinalizate. Soluţia la toate acestea o reprezintă debirocratizarea şi depolitizarea instituţiilor statului. De asemenea, voi depune tot efortul ca proiectele să fie transparente, astfel încât să împiedicăm grupurile infracţionale să ajungă la banii statului.

În al doilea rând, Brăila se confruntă cu o problemă foarte sensibilă. La noi în judeţ întâlnim multe familii dezbinate, deoarece unul dintre părinţi sau chiar ambii, în cele mai triste cazuri, au plecat la muncă în străinătate, iar copiii cresc în situaţii complicate. Mulţi copii abandonează şcoala deoarece nimeni nu-i îndrumă şi nu-i încurajează să studieze. Alţii au un comportament deviant şi pun în pericol întreaga comunitate.

Vreau un proiect care să încurajeze diaspora să revină în ţară şi să vedem familii reîntregite. Pentru a ne atinge acest obiectiv este absolut necesar ca toate instituţiile statului să colaboreze. Trebuie să creăm locuri de muncă, să investim în infrastructură, să modernizăm sistemul de sănătate, să adoptăm proiecte care să încurajeze diaspora să investească în România. - - Referitor la sistemul de sănătate. Care sunt principalele probleme din acest sistem şi cum putem să îmbunătăţim situaţia?

- Spitalele din România au rămas la stadiul anilor 90. Ministerul Sănătăţii a declarat recent că multe dintre ele ar trebui închise. Unele nu au aparatura necesară, altele se află în clădiri cu risc seismic. Totuşi, principala problemă este migraţia cadrelor medicale, iar asta trebuie să înceteze cât mai repede. Tocmai de aceea, PNL propune dublarea salariilor medicilor. Este momentul să-i ajutăm să supravieţuiască pe cei care ne redau sănătatea sau chiar viaţa, în cazuri grave.

Ştiu nemulţumirile colegilor mei din spital, iar mulţi dintre ei se simt umiliţi de salariile foarte mici. Medicii şi asistenţii medicali merită venituri mult mai mari, iar PNL va trece la fapte şi va dubla veniturile doctorilor. Ne dorim şi creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017, până la dublarea acestora.

De asemenea, avem nevoie de investiţii în infrastructura spitalicească. PNL va construi 8 spitale în toată ţara, la standarde europene, şi sute de dispensare în care cetăţenii să găsească primul ajutor.

 

- Ziua alegerilor se apropie cu paşi repezi. Cum vă organizaţi în aceste săptămâni de campanie şi cum intenţionaţi să câştigaţi sprijinul oamenilor?

- Mi-am propus să particip la cât mai multe întâlniri şi dezbateri cu oamenii şi să le explic proiectele noastre, ale celor din PNL. Vreau ca fiecare cetăţean să înţeleagă că noi, în PNL, facem o politică cu uşile deschise, iar deciziile noastre sunt transparente. Rămânem alături de oameni ca să-i ajutăm.

Sunt bucuros să văd că oamenii au încredere în mine şi în proiectele PNL, iar singura şansă pentru o Românie dezvoltată este o guvernare liberală. Echipa PNL-Dacian Cioloş este cea mai bună ofertă electorală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro