Mergi la conţinutul principal

„Maxim un an”. Avertisment de la Seul privind arsenalul nuclear al Coreei de Nord

În maxim un an, Coreea de Nord ar putea anunța finalizarea programului său nuclear, a avertizat marți ministrul pentru Reunificare de la Seul, Cho Myoung-gyon, potrivit agenției Yonhap.

 

Declarația oficialului sud-coreean vine în contextul informațiilor prezentate de autoritățile japoneze, potrivit cărora, în urma detectării unor semnale radio, regimul de la Phenian ar pregăti noi teste cu rachete balistice.

„Coreea de Nord își dezvoltă armele nucleare într-un ritm rapid. Nu putem exclude posibilitate ca Nordul să anunțe finalizarea forței sale nucleare în maxim un an”, a afirmat ministrul sud-coreean pentru Reunificare.

Cho Myoung-gyon a adăugat că 2018 reprezintă un „an-cheie” pentru dictatura dinastică de la Phenian, deoarece va marca 70 de ani de la întemeierea Coreei de Nord.

Coreea de Nord a efectuat săptămânal teste nucleare și ale rachetelor intercontinentale, din aprilie până în septembrie, când s-a oprit. Informațiile publicate de televiziunile japoneze anunțau, la începutul lunii octombrie, că surparea unui tunel la centrul de testare nucleară s-ar fi surpat și că cel puțin 200 de muncitori nord-coreeni ar fi fost uciși.

Ultima rachetă lansată de Coreea de Nord în septembrie a survolat insula japoneză Hokkaido și s-a prăbușit în mare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro