Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„Imagine" a lui John Lennon va deveni carte ilustrată

Legendă a muzicii contemporane, talentat compozitor, promotor al păcii, John Lennon, a cărui imagine cu ochelarii rotunzi este recunoscută pretutindeni, îşi adaugă un nou titlu la lunga sa listă de realizări: cel de autor de cărţi ilustrate. Organizaţia Amnesty International a alăturat versurile lui Lennon cu lucrările lui Jean Jullien, artist plastic medaliat internaţional, pentru a crea o versiune ilustrată a compoziţiei lui Lennon, „Imagine".
Cartea îşi propune să ofere mai multe informaţii asupra acţiunilor Amnesty International şi este un prilej pentru strângerea de fonduri în scopuri caritabile. Pentru fiecare exemplar vândut, o donaţie va fi făcută către Amnesty International.
Compusă în 1971, „Imagine" arată visul lui Lennon despre o lume a păcii, fără războaie şi suferinţă. Lennon a fost un fervent organizator şi participant la campanii pentru pace, alături de soţia sa, de asemeni muzician, Yoko Ono.
Noua carte a Amnesty International îmbină versurile lui Lennon cu lucrarea lui Jean Jullien, o poveste ilustrată a unui tânăr porumbel a cărui dorinţă este aceea de a răspândi pacea în lumea păsărilor. Nu este prima dată când Jullien îşi dedică lucrările cauzelor umanitare - el este graficianul unor cărţi pentru copii , ca „Aceasta nu este o carte / This is not a Book" şi „Ralf". El este şi autorul simbolului Pace pentru Paris (Peace for Paris), creat imediat după atacurile teroriste de la Paris din 2015.
Anunţul survine după un sondaj făcut de Amnesty care arată că jumătate dintre părinţi consideră că lectura este cel mai potrivit mijloc pentru a dezvolta empatia la copii. Nicky Parker, editor la Amnesty, spune că astfel de cărţi sunt foarte importante pentru a ajuta cititorii tineri să înţeleagă problemele de natură umanitară din lume: „Apreciem în mod deosebit puterea empatică pe care o au asupra copiilor, inspirându-i să ia apărarea altora".
Cartea va fi publicată de editura Frances Lincoln Children's Books, dar cititorii vor trebui să aştepte apariţia acesteia până în septembrie 2017.
The Beatles a fost înfiinţată în anul 1960, în Liverpool, şi a devenit celebră în formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr. Formaţia este considerată cea mai influentă din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilaţii şi 4 albume live au fost vândute peste 180 de milioane de copii în întreaga lumei. Trupa, care s-a destrămat în 1970, a fost recompensată cu 10 premii Grammy, dar şi cu un Oscar.
John Lennon, născut pe 9 octombrie 1940, a fost liderul The Beatles, cunoscut pentru acţiunile sale activiste şi pentru cele 11 albume solo, lansate după 1968. Pe 8 decembrie 1980, muzicianul a fost împuşcat mortal la intrarea în blocul din New York în care deţinea o locuinţă.

 
Categorie articol: 

Comentarii