Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„Fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea”

De la începutul lunii octombrie 2020, ziarul “Obiectiv – Vocea Brăilei” a inițiat o nouă rubrică, “Vorbe din Duh”, menită să ne facă pentru o clipă să ne oprim! Să ne oprim, să ne liniștim și să reflectăm la ce este Viața, ce este Adevărul, care este Calea. Am început astfel o Călătorie spre altceva, spre ceva frumos într-o lume pe care noi am urâțit-o! Vom fi însoțiți de prof. Daniel Voinea, un dascăl, un mentor, un om minunat pentru cei care îl cunosc. Daniel Voinea a absolvit Teologia la Sibiu, dar și Facultatea de Filozofie la Iași și predă științe socio-umane la Liceul de Artă Hariclea Darclee. Precizăm că am oprit rubrica doar pe perioada sărbătorilor, dar de acum vom avea în fiecare săptămână câte un text nou, semnat de prof. Daniel Voinea.

 

Trupul nu este totuna cu sufletul. Doar unul are prioritate. Doar altul se pierde.

De aceea, neutralitatea ori compromisul este a celor „căldicei”, dornici de a păstra sufletul, dar înainte de suflet, trupul. Trupul este atât cât este: templul Duhului Sfânt.

Pentru că nu putem sluji la doi stăpâni, și lui Dumnezeu și lui Mamona (Matei 6:24-34), decizia pentru Viața adevărată este ne-căldicică, este decizia „aurului lămurit în foc”.

Semnul Mamonei este lipsa oricărui respect pentru chipul omului și pentru libertatea lui.

Semnul lui Dumnezeu: „Iubește și fă ce vrei” (Fericitul Augustin).

Ce vremuri minunate, în care Hristos ne promite biruința și Iubirea Tatălui!

 

15. Știu faptele tale; că nu ești nici rece, nici fierbinte. O, de ai fi rece sau fierbinte!

16. Astfel, fiindcă ești căldicel - nici fierbinte, nici rece - am să te vărs din gura Mea.

17. Fiindcă tu zici: Sunt bogat și m-am îmbogățit și de nimic nu am nevoie! Și nu știi că tu ești cel ticălos și vrednic de plâns, și sărac și orb și gol!

18. Te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur lămurit în foc, ca să te îmbogățești, și veșminte albe ca să te îmbraci și să nu se dea pe față rușinea goliciunii tale, și alifie de ochi ca să-ți ungi ochii și să vezi.

19. Eu pe câți îi iubesc îi mustru și îi pedepsesc; sârguiește dar și te pocăiește.

20. Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine.

21. Celui ce biruiește îi voi da să șadă cu Mine pe scaunul Meu, precum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui.

 

(Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul, capitolul 3)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii