Mergi la conţinutul principal

„Familia Tradiţională” e rezolvată. N-aţi uitat însă ceva?

Bun, cu „familia tradiţională românească” pare că lucrurile se rezolvă destul de rapid. S-a votat modificarea Constituţiei în Camera Deputaţilor, urmează şi la Senat – unde mă îndoiesc că vreun partid îşi va asuma vreun alt punct de vedere decât cel „în spiritul valorilor promovate de Biserica Ortodoxă”, aşa cum foarte simplu a explicat, ieri, deputatul liberal Vasile Varga. În definitiv, „o reacţie firească la încercările unora de a înlătura sau minimaliza tradiţia românească”, după cum a subliniat acelaşi deputat, de altfel un punct de vedere împărtăşit de majoritatea deputaţilor şi de 3 milioane de români.

Apropo, în spiritul adevăratei tradiţii româneşti, femeia este supusă bărbatului, iar în acest sens mai trebuie şi „altoită” din când în când, la fel cum şi bătaia aplicată copiilor neascultători este, în viziunea neaoşă tradiţionalistă, „ruptă din Rai”, având rolul de a-i educa aşa cum se cuvine! Şi, la modul cât se poate de serios, deputaţii din Rusia - ţară aproape vecină şi prietenă - chiar au votat recent o lege în acest sens, prin care o bătaie în familie este ceva legal şi „tradiţional”, dacă se întâmplă o dată pe an.

Dar să trecem peste acest liberalism tradiţional românesc şi est-european şi să mergem un pic mai departe (apropo, cât oare va mai dura până la interzicerea avorturilor?). Dacă tot se mişcă lucrurile atât de rapid în Parlament, în sensul modificării Constituţiei după vrerea a 3 milioane de români care au semnat o petiţie în urmă cu vreun an de zile, n-ar fi cazul ca parlamentarii să-şi amintească de o altă solicitare de modificare a Constituţiei? O solicitare făcută de peste 7 milioane de români, în urmă cu aproape 8 ani, în urma nu a unei petiţii, ci a unui ditamai referendumul perfect valid şi reprezentativ, la care a participat 51% din populaţia cu drept de vot a României. Pare că politicienii au uitat complet de reducerea numărului maxim de parlamentari la 300 şi de Parlamentul unicameral.

Păi, dacă tot votăm legi care să respecte voinţa populară exprimată într-o petiţie a unei organizaţii destul de controversate, de ce nu se votează şi legea cerută de peste 7 milioane de români, la un scrutin 100% reprezentativ? Şi, dacă tot punem de un referendum de modificare a Constituţiei, nu operăm mai întâi şi cealaltă modificare, restantă încă din 2009? Nu ţinem cont de o voinţă populară mult mai puternic exprimată atunci şi aruncată la coş de toată clasa politică?

Ba consider că, în mod logic şi normal, prima şi singura modificare a Constituţiei ce ar trebui supusă acum unui referendum ar trebui să fie strict cea legată de Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari. Abia apoi, acel nou parlament cu 300 de aleşi ar avea dreptul moral să voteze şi să supună unui referendum o nouă modificare a Constituţiei. Nu de alta, dar sigur nu va dispărea „familia tradiţională” până atunci.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro