Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„Copilăria serbată la Muzeu”

concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani şi cuprinde două secţiuni: desen/pictură şi poveşti/compuneri

 

Secţia Etnografie a Muzeul Brăilei „Carol I” organizează  concursul „Copilăria serbată la Muzeu”, un eveniment care se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani.

Concursul cuprinde două secţiuni: desen/pictură şi poveşti/compuneri, iar termenul limită de înscriere este 15 iulie 2020, inclusiv.

Doritorii pot participa la una sau la ambele categorii, cu una sau mai multe lucrări, care pot fi inspirate din vizite la muzeu: obiecte îndrăgite de copii şi tineri observate în Secţia Etnografie sau la alte secţii muzeale brăilene, obiecte de patrimoniu, tradiţii şi obiceiuri populare văzute în orice muzeu din ţară sau din lume, chiar şi virtual.

Participanţii-copii şi cadre didactice, vor primi adeverinţe de voluntar, diplome şi premii, iar jurizarea se va face în perioada 16 - 20 iulie 2020.

Cu lucrările selectate pentru concurs se va realiza o expoziţie la Muzeul Brăilei „Carol I” - Secţia Etnografie , din strada Polonă, nr. 14, care va fi disponibilă online pe site-ul

Muzeului, precum şi în revista Brăila Chirei.

 După cum v-am mai informat, proiectul se va desfăşura până la sfârşitul acestui an şi, în acest sens, vor avea loc întâlniri, tururi muzeale şi dialoguri despre tradiţiile româneşti şi ale tuturor etniilor din oraşul Brăila -îndeletniciri casnice, meşteşuguri tradiţionale, meşteşuguri artistice, port popular, sărbători şi obiceiuri cu dată fixă şi dată mobilă, gastronomie tradiţională, tradiţia văzută din perspectivă literară şi muzicală, fotografia/cartea poştală ca document etnografic. O parte importantă a proiectului va fi dedicată lansărilor de carte, lecturilor publice, întâlnirilor cu scriitori şi specialişti din muzee, cu respectarea condiţiilor impuse de pandemie - măsuri de igienă, distanţare etc.
Categorie articol: 

Comentarii