Mergi la conţinutul principal

„Arashi-do” Brăila - club de elită în artele marţiale

  • în 2018, gruparea sportivă brăileană a obţinut rezultate foarte bune la finalele naţionale şi a cucerit 17 medalii la europenele din Slovenia • sportivii pregătiţi de sensei Daniel Mihai au bifat nouă titluri continentale

 

Anul 2018 a fost unul de excepţie pentru clubulul de karate tradiţional “Arashi-do” Brăila. Sportivii pregătiţi de sensei Daniel Mihai au monopolizat podiumul la toate competiţiile naţionale şi internaţionale la care au participat. Mai mult, la naţionalele de Fudokan de la Galaţi, pentru al treilea an consecutiv, la copii, “Arashi-do” s-a clasat pe locul al doilea în ierarhia cluburilor participante din România, ceea ce înseamnă că această grupare sportivă are o pepinieră din care vârfurile pot să urce pe panta performanţei la categoriile superioare de vârstă.

“A fost un an foarte bun, în care nu numai că ne-am realizat obiectivele, ba chiar le-am depăşit şi mă refer în primul rând la europenele din Slovenia. Un lucru îmbucurător a fost că am avut un sprijin constant din partea Primăriei Chiscani. Le mulţumesc copiilor pentru munca depusă în 2018 şi sunt convins că anul recent început va fi unul al confirmării valoririi sportivilor de la clubul Arashi-do”, ne-a declarant sensei Daniel Mihai.

 

“Arashi-do”, locul al doilea, pe cluburi, la naţionalele de Fudokan copii

Clubul de karate tradiţional CS “Arashi-do”, pentru care au concurat şi doi sportivi de la şcoala din Chiscani, Maria Radu şi Bogdan Dîrnea, s-a numărat printre protagoniştii Campionatului Naţional de karate tradiţional Shotokan-Fudokan care a avut loc în aprilie 2018 la Galaţi şi care a fost rezervat copiilor. La prima competiţie oficială a anului trecut, sportivii pregătiţi de sensei Daniel Mihai au obţinut 6 medalii: 3 de aur, 2 de argint şi una de bronz şi s-au clasat pe locul al doilea în ierarhia cluburilor participante la această ediţie.

La copii 3, Alexia Chiriac şi Mihai Dario Matteo au devenit campioni naţionali la enbu mixt şi tot medalie de aur, în concursul copiilor 2, au obţinut Maria Radu şi Gabriel Giurgiu la enbu mixt. La această categorie de vârstă clubul brăilean şi-a mai trecut în cont un titlu de vicecampion naţional la kata individual masculin prin Gabriel Giurgiu şi o medalie de bronz prin Andreea Radu la kumite individual feminin.

Pe prima treaptă a podiumului de premiere, la copii 1, au urcat Daria Dârnea, Maria Marcu şi Andreea Radu, în proba de kata echipe, şi tot la această categorie de vârstă, Maria Dârnea şi Bogdan Dîrnea au obţinut argintul la enbu mixt.

Toţi medaliaţii de la Galaţi şi-au asigurat biletele pentru Campionatul European de karate Fudokan din Slovenia, competiţie programată pentru luna decembrie.

La finalele de la Galaţi, de la CS “Arashi-do” au mai participat Gabriela Mihalcea, Ionuţ Ţandără, Darius Olteanu, Ştefan Ţandără, Bianca Furcoi, Marius Constantinescu, Sara Pătraşcu, Alexandru Cazan şi Andrei Dumitru.

“Este al treilea an consecutiv când ne clasăm pe locul al doilea în ierarhia cluburilor la nivel naţional, la copii. În acest moment avem 13 sportivi care s-au calificat pentru europenele din Slovenia”,  spunea după acea competiţie sensei Daniel Mihai.

3 de medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz la naţionalele de karate tradiţional

Karateka pregătiţi de sensei Daniel Mihai sau remarcat şi la etapa finală a Campionatului Naţional de karate tradeţional care a avut loc la Tomeşti, în judeţul Iaşi. La aceste finale, “Arashi-Do” a fost reprezentat de 5 karateka, iar palmaresul acestora a fost de 7 medalii: 3 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz.

Ioana Radu a devenit campioană naţională la cadeţi în proba de enbu mixt, la kumite individual a cucerit medalia de argint, iar la fukugo s-a clasat pe locul al treilea. Tot la această categorie de vârstă, Nicoleta Tureac a obţinut medalia de bronz la kumite individual. La masculin, Alexandru Stoian a cucerit aurul la enbu mixt şi la enbu masculin, iar la fukugo a obţinut medalia de bronz.

La juniori, conform aşteptărilor, Florentina Ion şi-a trecut în cont titlul de campioană naţională la enbu mixt. Cosmin Giurgiu a devenit dublu campion naţional la enbu mixt şi enbu masculin, iar la fukugo a cucerit medalia de argint.

Echipa de kata fete, formată din Florentina Ion, Ioana Radu şi Nicoleta Tureac, a urcat de asemenea pe prima treaptă a podiumului de premiere.

Toţi cei cinci sportivi care au reprezentat  Clubul Sportiv “Arashi-Do” Brăila la această competiţie de la Tomeşti şi-au asigurat biletele pentru Campionatul European din Slovenia.

“Ne-am realizat obiectivul, toţi sportivii care au participat la Iaşi se vor bate pentru medalii la europenele din Slovenia”, concluziona atunci sensei Daniel Mihai.

 

Rezultate de excepţie în Slovenia

Finala Campionatului European de karate tradiţional Fudokan care a avut loc în perioada 5-9 decembrie 2018, în Slovenia, a reprezentat o nouă şansă de afirmare pentru sportivii clubului brăilean. Gruparea sportivă pregătită de sensei Daniel Mihai a participat cu 13 karateka la competiţia continentală de la Portoroz şi a cucerit 17 medalii, 9 de aur, 3 de argint şi 5 de bronz. La copii 10-11 ani, Andreea Radu a obţinut aurul la kumite echipe şi argintul la kumite individual şi la enbu mixt împreună cu Gabriel Giurgiu. Copiii 1 au avut de asemenea prestaţii apreciate. Cătălin Baciu şi Bogdan Dîrnea s-au clasat pe locul al treilea şi implicit au primit medaliile de bronz la enbu masculin, performanţă realizată de Daria Dârnea şi Bogdan Dîrnea, la enbu mixt. La această categorie de vârstă, pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat Daria Dârnea, Maria Marcu şi Maria Radu la kata echipe. Maria Marcu a cucerit aurul la kumite echipe şi argintul la kumite individual.

La cadeţi, Arashi-do a cucerit aurul la enbu mixt prin Ioana Radu şi Alexandru Stoian, şi tot pe primul loc s-au clasat Ioana Radu şi Nicoleta Tureac la kumite echipe. Nicoleta Tureac a mai obţinut o medalie de bronz la kumite individual, iar Alexandru Stoian a devenit vicecampion european la kumite individual şi a cucerit bronzul la kumite echipe.

La junior, Florentina Ion, Ioana Radu şi Nicoleta Tureac au cucerit medalia de aur la kata echipe, aceeaşi performanţă fiind realizată de Florentina Ion la fuku go feminin, Florentina Ion şi Cosmin Giurgiu la enbu mixt şi Cosmin Giurgiu şi Alexandru Stoian la enbu masculin.

Tot la junior, Cosmin Giurgiu s-a clasat pe locul al treilea la fuku go masculin.

La competiţia din Slovenia din delegaţia brăileană au mai făcut parte Dario Mihai şi Alexia Chiriac şi ambii au avut prestaţii bune la categoria copii 8-9 ani.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro