Mergi la conţinutul principal

„Am şi eu mândria mea!"

Fundaşul Cristian Chivu a reafirmat, joi, înainte de a se întoarce în Italia, că nu mai are de gând să revină la echipa naţională, deşi îi este dor de prima reprezentativă, şi că nimeni nu-l mai poate face să-şi schimbe decizia.
„Dor îi e oricui care a apucat să trăiască emoţiile de a juca sub tricolor şi de a-şi reprezenta ţara. Eu nu am spus nicio secundă că mă voi întoarce. Eu am spus că mi-e dor, dar asta nu înseamnă că voi reveni, pentru că asta de obicei se interpretează. O spun acum: Nu nu am de gând să mă întorc!", a spus răspicat Chivu, după ce a fost întrebat dacă îi este dor de echipa naţională.
El a recunoscut că i-ar plăcea să joace la un turneu final de Cupă Mondială, dar asta nu-l va face să şoi revină la naţională. „Mi-ar plăcea, mi-ar fi plăcut să joc la un Mondial, dar eu am luat o decizie şi din păcate nu am avut posibilitatea asta. Sper să aibă ceilalţi care sunt acum la naţională. Este un «nu» categoric, nu mă poate convinge nimeni. Nu-mi poate schimba nimeni decizia. Am şi eu o demnitate, au fost fost nişte lucruri injuste spuse despre mine şi nu le pot şterge cu buretele aşa de uşor. Am şi eu mândria mea, am fost jignit în prea multe rânduri şi nu vreau să mai fiu jignit pe sănătatea şi pe munca mea. Am fost jignit, am înghiţit cât am putut, dar când s-a umplut paharul, am luat decizia de a nu mai veni la naţională", a precizat Chivu.

Nici Piţurcă nu-l poate convinge

Fundaşul echipei Inter Milano spune că este dispus să discute şi cu selecţionerul Victor Piţurcă, dar nu crede că acesta îi va schimba opinia. „Eu sunt dispus să vorbesc cu domnul Piţurcă, să mergem la masă, să discut, să-i dau un sfat. Cine ştie ce-mi va spune, ce îi voi spune eu, dar răspunsul meu e în continuare nu", a precizat fotbalistul.
Comentând posiblitatea ca Inter şi Dinamo să se întâlnească în play-off-ul Ligii Europa, fotbalistul a precizat că nu doreşte să joace în cupele europene cu nicio echipă din România. „Nu mi-ar plăcea să o întâlneasc pe Dinamo, nu mi-ar plăcea să joc împotriva niciunei echipe din România. Sper ca şi Dinamo, şi Inter să se califice în faza următoare".
El a adăugat că a avut o ofertă de a evolua la Galatasaray Istanbul, dar aceasta a căzut, şi că nu s-a pus problema unui transfer al său la Real Madrid. „Nu nu era mai bine Real sau Galata, cu Real nu a fost nicio discuţie. Cade din start această ipoteză de a juca acolo. Cu Galata au fost nişte discuţii, dar au căzut", a explicat el.
Întrebat dacă nu consideră că generatia tânară de la naţională ar avea nevoie de el, Chivu a spus că tinerii fotbalişti au nevoie de rezultate, de seriozitate şi de spirit de sacrificiu. „Generaţia tânără are nevoie de rezultate, de seriozitate, de sacrificiu şi trebuie să încerce să aducă din nou lumea la stadion. Şi, bineînţeles, să se califice la Cupa Mondială şi la turneele finale viitoare", a mai spus fostul căpitan al naţionalei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro