Mergi la conţinutul principal

„10 Cloverfield Lane" - un thriller captivant

Povestea: într-un buncăr construit sub pământ, trei oameni se ascund de apocalipsă. Se hotărăsc să aştepte acolo trei ani, până când aerul de la suprafaţă va deveni, iar, respirabil. Aparent, un atac chimic periculos şi fatal a avut loc pe Pământ, iar cei trei ar putea fi ultimii supravieţuitori. Sau nu? Ar putea fi totul invenţia unui om cu probleme?
„Sper ca acest film să vi se pară diferit de tot ce aţi văzut până acum! De asta am jucat şi eu în el, acesta este lucrul care m-a atras la producţie în primă fază, că era diferită faţă de tot ce întâlnisem," spune John Goodman, potrivit Digi24.
„Scenariul acestui film m-a luat complet prin surprindere, acţiunea era neaşteptată. Iar felul în care povestea se desfăşura era foarte incitant şi îţi dădea fiori pe şira spinării atunci când citeai paginile scenariului," povesteşte John Gallagher Jr.

Un buget infim

„10 Cloverfield Lane" este cel mai recent film produs de J. J. Abrams. Un proiect de care nimeni n-a ştiut mai nimic pâna recent, un buget mic pentru Hollywood, de 15 milioane de dolari şi încasari aproape duble în primul weekend. „10 Cloverfield Lane" a fost foarte apreciat de critici.
„Când o vedem pentru prima oară pe Michelle, ea este implicată într-un accident de maşină. Când se trezeşte, se află în acest buncăr, pivniţă, nici măcar nu ştie unde este. Ea este legată cu un lanţ de un zid (...) şi nu are nici cea mai mică idee unde este şi cum a ajuns acolo," spune Mary Elizabeth Winstead.
Pe măsură ce filmul curge, lucrurile se clarifică şi afli că acest bărbat o ţine acolo şi îi spune că este pentru binele ei, pentru că afară a avut loc un fel de atac, un atac nuclear şi ei nu pot pleca. Şi te cam întrebi dacă el spune adevărul sau nu, dacă acel atac chiar a avut loc...
Tensiunea din „10 Cloverfield Lane" se construieşte încet, dar ferm, pe măsură ce nu ai cum să nu te întrebi unde este adevărul? Cine minte şi cine are dreptate? Chiar a avut loc o catastrofă?

Un puzzle bine construit

„10 Cloverfield Lane este un puzzle. Filmul ăsta ridică o întrebare continuă: Care este mişcarea corectă pe care Michelle trebuie să o facă pentru a supravieţui?", spune J.J. Abrams, producător.
Mary Elizabeth Winstead: „Când am citit prima oară scenariul, chiar nu reuşeam să bănuiesc ce o să se întâmple mai departe, de la secvenţă la secvenţă. Sunt momente în care îţi place de unele personaje şi momente în care nu îţi place, ţi-e frică de ele, nu ştii dacă sunt personaje pozitive sau negative, iar asta mi s-a părut foarte interesant. Mai ales personajul lui John Goodman - eşti foarte nesigur cum este el de fapt."
J.J. Abrams: "Într-un fel, este contraintuitiv să îl distribui pe John Goodman în rolul lui Howard. Pentru că Howard este un personaj care poate fi cu adevărat îngrozitor, iar John Goodman este un om foarte plăcut! Astfel că îţi vine foarte greu să îl judeci pe Howard, în ciuda lucrurilor pe care le face."

Vă mai amintiţi de „Cloverfield"?

Iniţial, filmul ar fi trebuit să se numească „The Cellar" şi nu avea nicio legătură cu horror-ul „found footage" din 2008 numit „Cloverfield", regizat de J.J. Abrams. Totuşi, puţin după ce filmările s-au terminat, producătorii s-au gândit că n-ar fi o mişcare rea de marketing dacă ar prezenta „10 Cloverfield Lane" ca un fel de semi-continuare a acţiunii din thriller-ul „Cloverfield". Ne putem imagina că lumea din care fac parte Howard, Emmett şi Michelle este ceea ce a rămas, pe Pământ, după atacul monstrului din „Cloverfield". Sau nu. Frumuseţea acestui thriller stă tocmai în felul în care incită imaginaţia spectatorului.
J.J. Abrams: „Dacă ţi-ai da seama că eşti prizonier într-un loc, dacă ţi s-ar spune că afară este foarte pericolus, dar tu descoperi că şi înauntru este terifiant - ce ai face atunci?".
Filmul a intrat deja în cinematografe şi merită văzut.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro