Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

„ȘI EU POT!” - Două Asociații din Brăila dovedesc abilitatea din dizabilitatea dată de autism și sindromul Down

* grație unei finanțări obținute în urma unui concurs de proiecte, Asociația S.O.S. Autism Brăila în parteneriat cu Asociația Down Botez Vlad Sergiu Brăila vor desfășura ore de mișcare alături de voluntari și vor oferi consultanță de specialitate privind terapii specifice și nutriție pentru copiii și tinerii speciali din Brăila * „Ne dorim, prin acest proiect, să promovăm educația, înțelegerea și receptivitatea față de calitățile și defectele celorlalți”, susțin coordonatorii proiectului

 

Asociația S.O.S. Autism Brăila, în parteneriat cu Asociația Down Botez Vlad Sergiu Brăila, desfășoară ore de mișcare alături de voluntari, cu materiale noi, profesionale și oferă consultanță de specialitate privind terapii specifice și nutriție pentru copiii și tinerii speciali din Brăila, printr-un proiect finanțat de Lidl România. Este vorba despre programul național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România, finanțat de Lidl România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Galați, proiectul „ȘI EU POT” câștigând o finanțare de peste 12.000 lei.

Beneficiarii direcți ai proiectului „ȘI EU POT!” sunt copii și tineri din cadrul Asociației S.O.S. Autism Brăila și Asociației Down Brăila Botez Vlad Sergiu.

„Proiectul pleacă de la nevoia de a ușura modul de participare la activități, în general, pentru persoanele cu autism și sindrom Down, prin desfășurarea de antrenamente de mișcare sportivă, printr-o strategie de antrenament blând, prin detalierea regulilor de joc în pași mici, prin folosirea repetiției.

Vom promova mișcarea și voluntariatul în comunitate ca instrument în dezvoltarea fizică și mentală, personală și în grup. Beneficiarii și voluntarii vor învăța să lucreze împreună și vor realiza beneficiul activităților desfășurate. Părinții beneficiarilor vor afla informații legate de metode de recuperare fizică și mentală a copiilor și tinerilor lor, vor fi consiliați cu privire la gestionarea emoțiilor în familie și vor expune problemele întâmpinate, vor dezbate teme legate de alimentație și de un stil de viață sănătos, prin organizarea unor întâlniri on-line cu specialiști din domeniile menționate”, au spus Adriana Florentina Ene, coordonator proiect și Ștefania Botez, responsabil de comunicare al proiectului.

De asemenea, prin proiectul ”ȘI EU POT!”, care se derulează în perioada noiembrie 2020 - martie 2021, inițiatorii își doresc să promoveze educația pentru toleranță, înțelegerea și receptivitatea față de calitățile și defectele celorlalți, formarea calităților de cooperare, acceptare și să fie un punct de plecare pentru alte activități similare.

Asociația S.O.S. Autism Brăila, înființată în anul 2013, este o organizație a părinților copiilor cu autism care are misiunea de a promova drepturile și interesele persoanelor cu autism și ale familiilor lor. Scopul asociației este de a abilita persoanele cu autism și de a asigura participarea acestora la viața activă a comunității, la serviciile sociale și de educație. Asociația a  reușit să organizeze, în fiecare an, evenimente dedicate persoanelor cu dizabilități, în special cu autism, și a adus alături de beneficiarii săi oameni care au dăruit din resursele lor. S-a ilustrat astfel o imagine pozitivă a copiilor și tinerilor cu autism și s-a încurajat voluntariatul în comunitate.

Asociația Down Botez Vlad Sergiu Brăila a fost înființată în luna noiembrie a anului 2014 în folosul dezvoltării și recuperării fizice și psihice a copiilor cu Sindrom Down din orașul nostru. Astfel, s-au demarat o serie de activități de conștientizare și de sensibilizare a comunității locale în ceea ce privește existența, acceptarea și integrarea copiilor cu Sindrom Down.

Toate demersurile Asociației au avut un singur scop, anume recuperarea copiilor într-o proporție cât mai mare pentru a putea fi integrați în comunitate.

Proiectul „ȘI EU POT!” este una dintre cele opt inițiative brăilene care au obținut finanțare prin programul „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”.

„Pentru noi, un criteriu fundamental în ceea ce privește selecția inițiativelor în care ne implicăm este relevanța pentru contextul local. De aceea, ne bucurăm că putem susține proiecte de impact gândite de la zero de organizații locale, bazate pe informații relevante de la firul ierbii, pentru comunitatea din care fac parte, pornind de la niște nevoi foarte bine identificate. Ne bucurăm că putem sprijini astfel de inițiative pe cât de curajoase, pe atât de autentice și că putem contribui astfel la un viitor mai bun pentru comunitățile din care facem parte”, a spus Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR, Lidl România.

Detalii despre proiectul „ȘI EU POT!” se pot accesa pe paginile de facebook SOS Autism Brăila Pagina Oficială, S.O.S. AUTISM-BRĂILA și Asociația Down Brăila Botez Vlad Sergiu.
Categorie articol: 

Comentarii