Mergi la conţinutul principal

UPDATE/VIDEO: ”Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crima organizată”. Avocatul sportivilor a cerut protecție pentru victime, dar nu a primit

La ieșirea din Tribunal, după ce instanța a emis mandatul de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Dasaev, avocatul sportivilor americani, Bogdan Botea, a  ținut să precizeze că, la acest moment,  victimele atacului se simt amenințate și vulnerabile. Pericolul,  în opinia lui, ar fi prin prisma faptului că incidentul nu poate fi considerat o bătaie banală ci o materializare a crimei organizate din Brăila: ”Dimineață am solicitat ca sportivii să fie declarați persoane vulnerabile și să li se asigure protecție, atât la domiciliu, cât și de la domiciliu la instanță dacă va fi cazul sau la organul de cercetare penală . Aseară am luat legătura cu unul dintre ei, nu le este asigurată nicun fel de pază și ei se simt în pericol și în acest moment. De asemenea, am solicitat oficial Parchetului General să preia acest dosar, pe baza dispozițiilor procedurale, pentru a continua urmărirea penală. Acum, pacientul a fost mutat într-o rezervă, dar am fost personal la el la ora 23.30 și am intrat în spital fără să fiu observat de niciun paznic. Nu există practic niciun fel de pază pentru el în acest moment în spital. Dar și ceilalți, la domiciile lor, se tem pentru viața lor, pentru că stau separați, nu stau împreună și pur și simplu sunt abandonați. Problema este că în acest dosar nu este vorba despre o simplă încăierare într-un local. E vorba despre o legătură, o materializare a crimei organizate din acest oraș. Nu e o bătaie între persoane oarecare, e vorba de crima organizată”, a declarat Botea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro