Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

”De la noi cei mititei, colinde și daruri pentru bunicei!”

* copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr 3 Waldorf i-au colindat pe bătrânii din Așezămintele Sociale Sf.Petru și Pavel și Lacu-Sărat * pe lângă programul artistic, micuții le-au oferit bunicilor și daruri și o masă îmbelșugată de Crăciun

 

După minunata Sărbătoare de Crăciun, care s-a desfășurat, ca în fiecare an, în incinta bisericii Sf.Parascheva, copiii și părintii celor două grupe Waldorf din Brăila au plecat la colindat...

În ziua de 21.12.2017 s-a desfășurat activitatea de voluntariat: ”De la noi cei mititei, colinde și daruri pentru bunicei!”. „A fost o bogată colectă de alimente, îmbrăcăminte, dulciuri, pentru bătrânii din Așezămintele Sociale Sf.Petru și Pavel și Lacu-Sărat. Acest voluntariat durează de peste șapte ani, devenind datină pentru noi. La activitate au participat 30 de copii preșcolari de la grupele Waldorf (Albinuțele și Steluțele) din G.P.P. Nr 3, structură a G.P.P. nr 37 Brăila, director profesor Doina Jălăveanu. Activitatea a fost coordonată de profesorii pentru învățământul preșcolar Bocăniciu Rodica și Dudulea Cătălina”, a precizat prof Bocăniciu.

 

Cum au apărut aceste daruri ...

 

Părinții copiilor au adunat de la prieteni și cunoscuți produsele necesare (mulțumim doamnelor Elena Pozsonyi din Brăila și Cornelia Tescu din Iași), apoi copiii au realizat diferite obiecte în cadrul unor activități practico-gospodărești și de manualitate. Obiectele astfel confecționate au fost comercializate cu ocazia unor sărbători desfășurate la grădinită . Bănuții strânși cu ajutorul Asociației părinților ”Educație pentru Libertate” au folosit la cumpărarea celor necesare pentru masa de Crăciun a bunicuților.

Finalitatea acțiunii: copii emoționați, colindănd și dansând, și bunici îmbujorați și cu ochii umezi de fericire. Dacă-n fiecare zi Crăciunul ar veni, mai buni poate am fi!

Sărbători cu iubire vă dorim tuturor!
Categorie articol: 

Comentarii