Mergi la conţinutul principal

”Bătrânul” microbuz al Organizației ”TREBUIE!” are nevoie de reparații. Donează și ajută copiii și tinerii cu nevoi speciale!

* reparația microbuzului costă 4.000 lei, o sumă ce pare modestă, însă reprezintă un mare efort pentru un centru mic de zi administrat și susținut de părinți * cei care vor să ajute o pot face printr-o donație în conturile organizației

 

”Bătrânul” microbuz al Organizației pentru copii și tineri cu nevoi speciale ”TREBUIE!” Brăila s-a ”îmbolnăvit”. În urmă cu câteva zile acesta nu a mai putut să pornească la drum, mașina având o problemă la ambreiaj. Microbuzul a fost achiziționat de ONG în urmă cu 16 ani, însă mai are până la ”pensie”. Îi trebuie doar puțină ”doftoroceală” și va putea duce din nou copiii și tinerii cu dizabilități intelectuale la centrul unde se simt ca acasă, în excursii sau la diverse activități.

Singura problemă este că reparația microbuzului se ridică la 4.000 lei. O sumă mică, mai puțin de 900 euro, însă când vine vorba de un centru de zi ce este administrat și susținut de părinții copiilor și tinerilor cu nevoi speciale, această sumă înseamnă enorm. De aceea, brăilenii care vor să ajute o pot face printr-o simplă donație în conturile organizației. Deja câțiva oameni inimoși au făcut acest lucru, însă cam un sfert din suma necesară a fost strânsă până acum.

”Am primit până acum 1.400 lei. De 16 ani microbuzul nostru ne ajută să transportăm zi de zi copiii și tinerii la centrul nostru, Centrul de zi «Sfânta Teodora». Noi nu am întrerupt activitatea în această perioadă de pandemie. Unii, da, nu au mai venit pe perioada aceasta cu Covidul, dar sunt 11 care încă vin la centru. Și noi îi luăm de acasă și îi ducem înapoi ca să nu se intersecteze cu alte persoane în mijloacele de transport în comun. Tot cu microbuzul mergem în comunitate, la diverse activități etc. Nu poți lua mijloacele de transport în comun că noi avem personal puțin”, ne-a spus Teodora Ilie, președintele Organizației ”TREBUIE!” Brăila.

Aceasta ne-a precizat că microbuzul nu este un lux pentru ONG, cum au crezut unii, ci o adevărată necesitate.

”La un moment dat, când am mai avut de făcut o reparație mare, cineva ne-a zis că e un lux pentru un ONG așa micuț un microbuz atât de mare și de costisitor, pentru că implică foarte multe costuri ca orice mijloc de transport. Ni s-a spus că este un lux. Nu este un lux, este o nevoie! Da, ei au gratuități pe mijloacele de transport în comun, dar e atât de greu să mergi cu o persoană cu dizabilitate intelectuală pe aceste mijloace, să aștepți în stație, ei interacționează cu ceilalți călători, uneori nu au un comportament ușor de tolerat. Și atunci, în microbuzul nostru e o adevărată veselie, că suntem noi cu noi. Eu de când am înființat «TREBUIE!» m-am zbătut să găsesc resurse pentru transportul lor pentru că am avut experiențe neplăcute cu fiica mea și nu mi-am dorit să pățească și alți copii ce am pățit eu. Și să știți că în fiecare dimineață când vin la centru și apoi la prânz când pleacă acasă, pentru ei, mersul cu microbuzul e ca o excursie”, ne-a mărturisit aceasta.

Așadar, orice donație, indiferent cât de mică, va conta enorm pentru Organizația ”TREBUIE!” Brăila. Cei care vor să ajute ONG-ul să facă lucruri minunate în continuare pot dona în următoarele conturi:

Cont în lei: RO30RNCB0048025915070001,

Cont în valută: RO46RNCB0048025915070004, ambele deschise BCR Brăila.

Puteți dona și prin PayPal, iar pe site-ul ONG-ului există și buton de donații. Găsiți toate detaliile pe www.trebuiebraila.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro