Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Zarurile au fost aruncate”

Joi, pe 10 octombrie 2019, Guvernul Dăncilă a picat. Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie împotriva Guvernului a fost adoptată de Parlament cu 238 de voturi “pentru”, iar Cabinetul Vioricăi Dăncilă devine astfel cel de al doilea guvern PSD care cade prin moţiune de cenzură, după Guvernul Grindeanu, trântit chiar de social-democraţi. La un an şi aproape nouă luni de guvernare jalnică şi de maltratare a limbii române, Viorica Dăncilă a fost trimisă la coşul de gunoi al istoriei împreună cu lingăii şi trepăduşii care au susţinut-o şi i-au cântat în strună. Dacă, în urmă cu aproape 30 de ani românii au înlăturat guvernul ceauşist prin evenimente sălbatice şi prin vărsare de sânge, de care nimeni nu se face încă vinovat, acum, urmaşii comuniştilor au fost învinşi prin vot, în mod democratic.

“Rezolvat! Astăzi a câştigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul şi pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD e rezultatul firesc al întregii societăţi faţă de abuzurile acestui guvern. Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, imediat după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moţiune de cenzură.

După ani de aşteptare şi deznădejde, democraţia începe să prindă contur în România. După 10 august 2018, ziua de 10 octombrie 2019 ne face să credem că, în ţara asta, încă mai există speranţe de mai bine.

Dacă PSD-ul va fi eliminat din prim-planul politicii româneşti, politicienii care vor urca pe treptele noii guvernări trebuie să nu uite adevărul istoric şi să înţeleagă  adevăratul sens al reuşitei acestei moţiuni. Dacă nu, vor plăti şi ei pentru dezastrul produs în ţară şi în sufletele românilor minţiţi de fiecare dată cu tot felul de promisiuni electorale, iar hoţii, corupţii şi privilegiaţii vechilor structuri se vor regrupa şi vor reface în curând acelaşi PSD nereformat.

Dacă nu vor fi reduşi la stadiul de simpli cetăţeni, beneficiarii de pensii speciale, stăpânii de judeţe, de oraşe sau de comune, aşa-zişii politicieni cu influenţă vor continua să acumuleze credit, terenuri şi averi colosale, iar noi, vom continua să ne plângem de milă şi să trăim în acelaşi coşmar.

Pe 10 octombrie, “zarurile au fost aruncate”, iar Guvernul Dăncilă a picat. Se spune că expresia “Zarurile au fost aruncate” a dus la întemeierea Imperiului Roman  şi se foloseşte atunci când, după o lungă perioadă de ezitare, se ia o hotărâre ireversibilă. Pentru noi, căderea Guvernului Dăncilă  înseamnă un moment decisiv, în care  zarurile au fost aruncate şi asumate. Dar pentru ei, politicienii?
Categorie articol: 

Comentarii