Mergi la conţinutul principal

“Vreau să fim "acasă" în satul nostru! Vreau să fiu un primar alături de oameni și pentru oameni!”

* asta vrea Ana Cornelia Măcrineanu – candidatul PSD la funcția de primar al comunei Viziru

Măcrineanu Ana-Cornelia are 49 ani, este căsătorită, are trei copii și doi nepoței. Provine dintr-o familie de oameni simpli și cu credință în Dumnezeu, din județul Bacău, unde a studiat liceul Agro Industrial Hemeiuși. În prezent, este studentă a Facultății de Științe Juridice, Sociale și Politice, Galați. “Sunt o persoană credincioasă și implicată, știu ce înseamnă munca și integritatea astfel că am luptat mereu să ofer oamenilor încredere și respect”, declară candidatul PSD la funcția de primar al comunei Viziru. Măcrineanu Ana -Cornelia este membru PSD din anul 1992, a coordonat multe activități electorale și are o experiență de 8 ani în administrația publică.

 

- Cum a fost colaborarea cu regretatul primar Dima Priceputu? V-a folosit experiența pe care o aveți în administrație?

 - Într-adevăr, am fost, timp de opt ani de zile, consilier local, șI poate șI de aceea în urma alegerilor din 2020, domnul primar Dima Priceputu, m-a propus  și susținut în funcția de viceprimar.  De fapt, sincer, toată experiența mea politică, dar și administrativă, i se datorează dânsului, dar și colegilor și militanților PSD din comuna Viziru. În mod deosebit a contat în formarea mea  Organizația Județeană a Partidului Social Democrat, care a fost și este alături de mine și acum, în această cursă electorală. Sincer, m-am hotărât să candidez inspirată și încurajată de celelalte trei doamne primar pe care PSD le are în județul Brăila.

 

- Sunteți femeie. Credeți că reprezintă un dezavantaj în această cursă electorală?

- Dimpotrivă, dacă ne uităm la celelalte comune care sunt conduse de femei vom observa că nu este nicio diferență față de cele conduse de bărbați.  Consider că este mult mai important să îți cunoști atribuțiile ca primar, dar și responsabilitățile față de locuitori și să faci tot ceea ce îți stă în putință pentru binele lor.

Îmi doresc, așa cum am spus și în  sloganul meu de campanie, ca instituția Primăriei comunei Viziru să reprezinte locul în care vizirenii vin cu inima deschisă și cu convingerea că problemele lor își vor găsi rezolvarea.

 

- Așa cum spuneați, Partidul Social Democrat are în județul Brăila câteva doamne care ocupă funcția de primar. Credeți că veți face față provocărilor care vin cu această funcție?

- Sunt trei doamne pe care le respect foarte mult pentru felul în care au transformat comunele conduse de ele. Aș zice să ne uităm și la vecinii noștri de la Însurăței, unde alături de domnul primar Gheorghe Ionel, este de ani buni doamna viceprimar Carșote Florentina. Sper ca din luna iulie să mă număr și eu printre femeile care conduc localități din județul Brăila, iar proiectele pe care le vom implementa în Viziru să ne ducă pe primele poziții în topul celor mai dezvoltate comune din județul Brăila.

Partidul Social Democrat a promovat întotdeauna și a acordat șanse egale femeilor, motiv pentru care sunt convinsă că, împreună cu echipa mea, vom trece cu bine peste orice provocare.

 

- Care sunt proiectele pe care vi le propuneți în primul mandat la conducerea comunei Viziru?

- Sunt foarte multe proiecte pe care le vom continua și desigur, sunt proiectele cu care a candidat regretatul nostru primar, Dima Priceputu, care vor fi promovate și implementate mai departe, cu sprijinul Consiliului Județean Brăila.

* În primul rând vom continua reabilitarea străzilor pe raza localității Viziru și vom începe turnarea covorului asfaltic în localitatea Lanurile, astfel încât toate gospodăriile să aibă acces la drumuri pe care să se poată circula în condiții normale. Totodată, vom extinde rețeaua de iluminat public din localitățile Viziru și Lanurile

* În localitatea Viziru avem  asigurate utilitățile de apă și canalizare, urmează să extindem sistemul de canalizare și în localitatea Lanurile. În ceea ce privește racordarea la rețeaua de gaze, comuna Viziru face parte din Asociația de Dezvoltare ADI-GAZ și vom face în continuare toate demersurile necesare astfel încât fiecare gospodărie să se poată branșa, atunci când acest lucru va deveni posibil.

* Avem, la momentul actual, în implementare prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) reabilitarea trotuarelor și rigolelor din ambele sate Viziru și Lanurile.

* Urmează să reabilităm și să modernizăm spațiul în care se desfășoară Târgul de la Viziru – cel mai mare din județul Brăila, care se bucură de o foarte mare popularitate în rândul comercianților dar și a cumpărătorilor.

* Vom reabilita stadioanele echipelor de fotbal și instalația de iluminat nocturn din comuna Viziru, astfel încât meciurile și antrenamentele să se desfășoare în cele mai bune condiții

* Vom amenaja un părculeț de joacă pentru copii în localitatea Lanurile

* Ne dorim să găzduim în clădirea primăriei biblioteca din comună

* Pentru că ne dorim ca siguranța cetățenilor să devină o prioritate, vom extinde sistemul de supraveghere video pe raza comunei Viziru

* Vom construi în satul Lanurile o Casă de praznice

* Vom înființa un punct de lucru în Lanurile pentru colectarea de taxe și impozite și eliberarea de adeverințe.

 

- Cum vedeți campania electorală, ținând cont de faptul că principalul dumneavoastră contracandidat este tot o femeie?

- Îmi doresc să fie o campanie corectă. Îmi respect contracandidata, suntem de aceeași vârstă și ne-am intersectat de multe ori în activitatea pe care o desfășurăm în cadrul Primăriei comunei Viziru.

Sper ca vizirenii, care sunt oameni muncitori, modești și cu frică de Dumnezeu, să îmi acorde votul de încredere, astfel încât să ducem la bun sfârșit toate proiectele pe care le avem în implementare.

 

- Ce mesaj le transmiteți vizirenilor pentru a-i îndemna să iasă la urne și să vă voteze?

- Vreau să fim "acasă" în satul nostru! Vreau să fiu un primar alături de oameni și pentru oameni! Vreau să avem cea mai frumoasă comună, să avem cei mai mândri copii!

"Treptele" Primăriei, să reprezinte rezolvarea problemelor fiecărui locuitor al comunei Viziru și al satului Lanurile.

Comuna noastră merită să aibă șanse egale la o dezvoltare armonioasă,  în concordanță cu întreg județul! Echipa Partidului Social Democrat vă propune continuarea proiectelor de dezvoltare, asigurându-vă de o totală implicare în schimbarea în bine, la standarde din ce în ce mai ridicate, a celor două sate componente.

 

Femei social-democrate, la vârful administrației locale

PSD Brăila a sprijinit femeile de ispravă pentru a accede în funcții importante în administrația publică. În acest context, la acest moment, în municipiu și județ sunt 3 femei primar, dar și două femei viceprimar care sunt la cârma localităților de ani de zile:

- Coman Stanca - primarul comunei Vădeni, Președintele Asociației Comunelor din România - Filiala Brăila - o doamnă cu multă experiență în administrație.

- Ioniță Steluța - primarul comunei Romanu, aflată deja la al doilea mandat, foarte apreciată de comunitate. 

- Puia Teodora - primarul comunei Unirea, la primul mandat, cu experiență în administrație.

Din echipa doamnelor din administrație face parte și Carșote Florentina, viceprimar al orașului Însurăței, dar și Ciocan Doinița, viceprimar al municipiului pentru al patrulea mandat.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro