Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Vodafone” a câștigat licitația pentru cele peste 2.400 de tablete ce vor ajunge la elevii brăileni

* conform anunțului din SICAP, compania trebuie să livreze dispozitivele în maximum 15 zile de la data semnării contractului

 

La două luni și jumătate de la începerea școlii, elevii brăileni care nu au mijloacele necesare pentru participarea la orele online vor primi tabletele promise de Guvern. Licitația organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila pentru achiziționarea a 2.420 de tablete cu conexiune la internet pentru 2 ani are un câștigător, fiind vorba despre compania “Vodafone”, așa cum ne-a declarat prof. Viorel Botea, șeful instituției.

Reamintim că anunțul privind licitația organizată de ISJ Brăila a fost postat în SICAP, noul portal de achiziții publice, pe 1 octombrie, iar la aceasta s-au înscris patru companii: “Orange”, “Vodafone”, “Union Co” și “Elsaco Solutions”, câștigătorea fiind desemnată miercuri, 25 noiembrie. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.965.185 lei, iar criteriul de atribuire a fost prețul cel mai scăzut. Termenul de livrare și punere în funcțiune a tabletelor este de maximum 15 zile de la semnarea contractului de achiziție.

Mai precizăm că, așa cum se specifică în anunțul postat în SICAP, fiecare tabletă pentru uz școlar va fi însoțită de un abonament lunar de date mobile, pentru conectarea acesteia la internet, pe o perioadă de 24 de luni. Transportul tabletelor, costurile asociate acestuia (încărcare, descărcare și asigurarea echipamentelor împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului) și punerea în funcțiune a acestora, prin instalarea suitei de aplicații Office (Word, Excel, PowerPoint - citire și scriere) și PDF - citire, se vor realiza prin grija și pe cheltuiala furnizorului, cu personal de specialitate/autorizat, cu respectarea legislației, normativelor și standardele specifice, aplicabile, aflate în vigoare. Tabletele pentru uz școlar vor fi noi și vor fi livrate la sediul autorității contractante cu SIM-uri de date mobile, huse de protecție, încărcătoare, cabluri și orice alte accesorii necesare funcționării.

Abonamentele lunare de acces la internet (trafic de date mobile) se vor activa odată cu recepția tabletelor pentru uz școlar și vor rămâne active pe o perioadă de 24 de luni. Perioada de garanție a tabletelor este de minim 24 luni, începând de la data recepției acestora, perioadă în care furnizorul va asigura, cu titlu gratuit, operațiunile de mentenanță corectivă, în condițiile și termenele prevăzute în caietul de sarcini. Perioada de garanție a tabletelor se va prelungi automat cu durata de nefuncționare a acestora, din cauza eventualelor defecțiuni apărute.
Categorie articol: 

Comentarii