Mergi la conţinutul principal

“Un fleac, i-am ciuruit!”. Jurnaliştii de la “Obiectiv”, campioni la “Cupa presei la Tir”

• ziariştii cotidianului au câştigat cinci premii din totalul de şapte oferite • campionul absolut a fost redactorul Florentin Coman, care s-a impus în ambele probe ale concursului, câştigând premiul I la “Pistol” şi premiul II la “Pistol-Mitralieră”

 

Jurnaliştii cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” au “spulberat” concurenţa la “Cupa presei la Tir”, câştigând majoritatea premiilor! Evenimentul a fost organizat ieri de Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos”, cu prilejul aniversării Zilei Armatei Române. În jurul orei 11.00 s-a dat “adunarea” în Poligonul de trageri cu armament de infanterie Cazasu (“Vulpea”). Ca de fiecare dată, concursul a început cu un instructaj, astfel încât totul să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Apoi, cei şapte ziarişti care au răspuns invitaţiei lansate de cei de la Armată au avut ocazia să îşi demonstreze abilităţile de trăgător la ţintă.

Faţă de ediţiile precedente, regulile s-au schimbat puţin. Dacă până acum se făcea media punctajelor obţinute la proba de pistol şi proba de pistol-mitralieră (P.M.), acum organizatorii au decis să acorde premii pentru fiecare categorie în parte. La prima probă jurnaliştii au tras cu două arme de la o distanţă de 25 m: pistol TT şi pistol Carpaţi. La a doua probă, concurenţii au tras la ţintă-piept cu pistolul-mitralieră de la o distanţă de 100 m.

Ziariştii de la “Obiectiv”, atât fetele, cât şi băieţii, au demonstrat că sunt printre cei mai buni, dominând podiumul la ambele categorii. Astfel, la proba de pistol, pe locul I s-a clasat Florentin Coman, iar pe locul III colega sa, Andreea Iconaru. Pe locul II a urcat Gina Bahor de la Radio România Actualităţi. La pistol-mitralieră, cel mai bun a fost desemnat redactorul Nicu Stupariu, urmat pe locul II de Florentin Coman. A treia oară a fost cu noroc pentru colega noastră, Liliana Nistor. Aflată la a treia participare la acest eveniment, Liliana a reuşit să “prindă” podiumul şi să câştige premiul III. Tot premiul III a câştigat la această probă şi Silviu Cristian Boală de la ProBrăila. De precizat că toţi redactorii “Obiectiv” care au participat la “Cupa presei la Tir” au câştigat premii.

“Vă felicit pe toţi! Am organizat o nouă ediţie a «Cupei presei la Tir» cu prilejul Zilei Armatei Române. Suntem în anul Centenarului şi acesta este un eveniment frumos, deoarece Armata întotdeuna va spune prezent şi este pregătită să îşi îndeplinească misiunea de bază, aceea de apărare a suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a României”, ne-a declarat colonelul Vasile Ionescu, comandantul Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” şi al Garnizoanei Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro