Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Tu poţi face lumină”. Campanie promovată de Serviciul Anticorupţie Brăila

în data de 9 decembrie, în intervalul orar 15.30 – 17.30, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila va desfăşura la Brăila Mall o activitate de prevenire a faptelor de corupţie şi de promovare a campaniei de informare • cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806

 

9 Decembrie - Ziua Internaţională Anticorupţie! “Lupta” anticorupţie trebuie să continue! Acesta este mesajul transmis de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Brăila.  

După cum se arată într-un comunicat transmis de SJA Brăila, 9 Decembrie reprezintă, în simbolistica Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ziua Internaţională de Luptă împotriva Corupţiei, fenomen care, alături de terorism, traficul de droguri şi crima organizată, erodează sistematic eforturile întreprinse în direcţia estompării nocivităţii acestei forme de criminalitate. “Corupţia, fie că se manifestă sub forma unor acte sistematizate şi profund elaborate, fie că se produc spontan, fără nicio pregătire prealabilă, rămâne acelaşi fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice. De la înfiinţare şi până în prezent, Direcţia Generală Anticorupţie, în colaborare cu celelalte instituţii de aplicare a legii, s-a angrenat într-un proces constant de prevenire şi combatere a corupţiei, proces ce trebuie continuat prin eforturi constante la care trebuie să-şi aducă contribuţia atât instituţiile statului, cât şi cetăţenii, în sensul de a lua atitudine şi de a sesiza de fiecare dată când iau cunoştinţă despre implicarea unui funcţionar public în fapte de corupţie”, au precizat reprezentanţii anticorupţie.

În data de 9 decembrie, în intervalul orar 15.30 – 17.30, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila va desfăşura o activitate de prevenire şi, totodată, de promovare a Campaniei de informare “Tu poţi face lumină”, în colaborare cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, în Complexul Comercial Brăila Mall. Prin această activitate se doreşte informarea cât mai bună a cetăţenilor cu privire la modalităţile de sesizare a faptelor de corupţie, cât şi consecinţele implicării în astfel de fapte, precum şi stimularea atitudinii civice.

Cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie, DGA îşi reafirmă intoleranţa faţă de faptele de corupţie şi încurajează un comportament corect care să corespundă moto-ului instituţional „Integritate pentru credibilitate”.

Cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie la Call-Center anticorupţie 0800.806.806, apel gratuit din orice reţea fixă sau mobilă, la numărul de telefon/fax al Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila – 0239.613.634, la sediul serviciului din municipiul Brăila, Piaţa Independenţei nr. 1 sau prin e-mail la adresa braila.dga@mai.gov.ro.
Categorie articol: 

Comentarii