Mergi la conţinutul principal

“TRUE WEST”, piesa de debut a Festivalului “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”

cea de a XIII-a ediţie debutează cu spectacolul “TRUE WEST” de Sam Shepard, regia Vlad Cristache, premieră a Teatrului “Maria Filotti”

 

Cea de a XIII a ediţie a Festivalului Internaţional “Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila”, începe astăzi, vineri, 13 septembrie, cu spectacolul “TRUE WEST” de Sam Shepard, regia Vlad Cristache, premieră a Teatrului “Maria Filotti”, care se va juca în Sala Mare, de la ora 18.00.

Sam Shepard, genial actor şi dramaturg american, e un simbol şi un exemplu absolut de nonconformism în peisajul artistic new-yorkez al anilor 80. Sam, rebelul total, fost chelner devenit actor de film, cel care străbate America împreună cu Bob Dylan, cântă într-o trupă de rock’n’roll, regizează filme, scrie scenarii şi piese de teatru, peste 50, fiind considerat “cel mai important dramaturg american în viaţă”, câştigător de Premii Pulitzer şi Oscar.

True West, cel mai cunoscut text al său, a generat multe variante în Statele Unite, cu actori celebri, precum: John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly şi alţii. Doi fraţi bântuiţi de amintirile unei copilării apuse, poate nu prea fericită, aflaţi acum în căutarea unor răspunsuri existenţiale: Ce înseamnă să trăieşti cu adevărat? Mai există un western adevărat, ca viaţa?

Traducerea: Vlad Cristache şi Silviu Debu

Regia artistică şi ilustraţia muzicală: Vlad Cristache

Scenografia: Andreea Tecla şi Mădălina Nicolae

Distribuţia: LEE – Emilian Oprea; AUSTIN – Silviu Debu; SAUL AARON - Valentin Terente; MAMA –Mihaela Trofimov.

 

“Conversaţie după înmormântare”

 

De la ora 20,30, la Sala Studio se joacă în premieră oficială piesa “Conversaţie după înmormântare”, de Yasmina Reza, regia Vlad Massaci, având în distribuţie actori îndrăgiţi ai teatrului brăilean: Liviu Pintileasa, Valentin Terente, Ramona Gîngă, Monica Ivaşcu, Dan Moldoveanu, Narcisa Novac.

Ce se întâmplă într-o familie “bine” într-o ţară a zilelor noastre în ziua înmormântării Tatălui, acel pilon şi exemplu...pentru membrii şi apropiaţii familiei. Cum cad măştile, cum se spun adevăruri crude, cum se fac şi se desfac alianţe, cum se sfârşeşte o seară a dezvăluirilor tulburătoare... Suspans psihologic, şase partituri actoriceşti minunate şi o regie “camerală” de mare sensibilitate şi profunzime; CRIZA FAMILIEI.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro