Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Totul e foarte normal” la Teatrul “Maria Filotti”

• spectacolul de luni se bazează pe mărturii ale unor copii de liceu, profesori, părinţi, psihologi, preoţi, legate de introducerea cursurilor de educaţie sexuală în şcoli

 

Luni, 4 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul “Maria Filotti”, sala “Bujor Macrin” va avea loc spectacolul de teatru participativ pentru copii şi părinţi

“Totul e foarte normal”, producător Centrul de Teatru Educaţional  REPLIKA.

“Totul e foarte normal” vorbeşte despre o vârstă a schimbărilor fizice, emoţionale şi intelectuale, care se petrec la începutul adolescenţei.

Spectacolul e dedicat părinţilor şi copiilor cu vârste între 11 şi 15 ani şi încearcă, prin participarea lor activă, să uşureze comunicarea dintre generaţii, abordând în acelaşi timp teme care ne interesează pe toţi: cât de importantă e educaţia sexuală în şcoli, de unde mai află azi copiii despre corpul lor, cât de înţeleşi se simt şi câtă nevoie au să comunice despre ceea ce li se întâmplă.

Scopul este acela de a stimula dialogul între părinţi şi adolescenţi şi de a preveni, pe cât posibil, sentimentele de vinovăţie şi ruşine care însoţesc de multe ori descoperirea identităţii sexuale.

E un spectacol care se bazează pe mărturii ale unor copii de liceu, profesori, părinţi, psihologi, preoţi, legate de introducerea cursurilor de educaţie sexuală în şcoli.

Este un spectacol “smart şi emoţionant” conceput pentru un număr de maximum 40 de părinţi şi maximum 40 de copii care, pentru o oră, sunt puşi faţă în faţă, separaţi de “o perdea” şi sunt încurajaţi să abordeze acest subiect al educaţiei sexuale.

E un spectacol în care se înlătură miturile legate de dezvoltarea sexuală, prejudecăţile, tabuurile, fricile, temerile.

Echipa proiectului este formată din: arh. Gabi Albu, psiholog Carmen Anghelescu, Alexa Băcanu, Viorel Cojanu, Silvana Negruţiu, Leta Popescu.
Categorie articol: 

Comentarii