Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Tineret fără dependenţă!”

• DJST Brăila, în colaborare cu CPECA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, a iniţiat un nou proiect destinat elevilor de gimnaziu • peste 200 de elevi au fost informaţi în legătură cu efectele drogurilor şi “etnobotanicelor”

 

“Tineret fără dependenţă!”. Este numele unui nou proiect iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST), împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, mai precis şcoli situate în cartierul “Nedelcu P. Chercea” din municipiu.

Potrivit reprezentantului DJST Brăila, Nicu Pascu, zilele trecute, Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) şi Agenţia Naţională Antidrog (ANA) au realizat un protocol de colaborare în vederea diminuării consumului de droguri în rândul tinerilor. În baza acestui protocol, DJST Brăila a iniţiat mai multe acţiuni împreună cu specialiştii CPECA Brăila, îndreptate împotriva consumului nociv de stupefiante, care a luat amploare în ultimii ani. Proiectul “Tinereţe fără dependenţă!” este unul dintre acestea.

Astfel, potrivit sursei citate, în perioada 19-21 februarie 2020, nu mai puţin de 205 elevi şi 27 de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Nedelcu P. Chercea” şi Şcoala Gimnazială “Radu Tudoran” Brăila au participat la seminariile organizate de DJST şi de specialiştii de la Antidrog, cei prezenţi fiind informaţi în legătură cu tipurile de droguri licite şi ilicite, despre etnobotanice şi efectele consumului de stupefiante în rândul tinerilor. În acest scop, au fost prezentate materiale informative (filme, spoturi), afişe şi flyere, în funcţie de vârsta participanţilor la seminar, iar specialiştii Antidrog au răspuns întrebărilor formulate de tineri.

Proiectul “Tineret fără dependenţă!” va continua şi în luna martie, prin colaborarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret cu specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii