Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Tinereţe fără fumuri!”, la final

• iniţiată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila, campania antidrog a reuşit să ofere consiliere unui număr de 300 de liceeni din cinci localităţi ale judeţului

 

Campania “Tinereţe fără fumuri!”, organizată anul acesta pe parcursul mai multor luni, în două etape (1 mai-16 iunie şi 1 septembrie-30 noiembrie 2019) de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST) a ajuns la final.

Având ca scop prevenirea consumului de droguri în rândul tinerilor din municipiu şi judeţ, proiectul a avut drept prioritate declarată “dezvoltarea la nivel local de proiecte de informare, educare şi conştientizare cu privire la consumul de droguri legale şi ilegale şi substanţe psihoactive”. El s-a adresat, cu precădere, elevilor din învăţământul preuniversitar, în conformitate cu studiile efectuate în domeniu (aceasta fiind şi categoria cea mai vulnerabilă).

Campania organizată de DJST Brăila în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean a vizat un număr de 300 de tineri din cinci localităţi ale judeţului, aceştia fiind informaţi în legătură cu efectele consumului de droguri şi substanţe cu efecte psihoactive (etnobotanice). Totodată, s-au avut în vedere metodele/mijloacele de evitare şi prevenire a consumului de stupefiante în rândul tinerilor liceeni.

Practic, timp de mai bine de cinci luni, specialiştii Centrului Antidrog Brăila, cu sprijinul reprezentanţilor DJST, au consiliat un număr de 300 de tineri pe parcursul a cinci seminarii având ca tematică prevenirea consumului de droguri şi etnobotanice. “Proiectul a cuprins activităţi de consiliere şi discuţii libere cu tinerii. Prin intermediul filmelor şi al materialelor tipărite, s-a urmărit îmbunătăţirea nivelului de informaţii şi de diseminare a cunoştinţelor cu privire la situaţiile şi factorii de risc prezentate. Localităţile unde s-au derulat activităţile proiectului sunt: Ianca, Viziru, Însurăţei, Făurei şi Brăila. Încercăm să răspundem solicitărilor tinerilor până la jumătatea lunii decembrie”, ne-a declarat Nicu Pascu, directorul DJST Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii