Mergi la conţinutul principal

“Tico” blocat în trafic după ce şoferul a fugit de la locul accidentului

• incidentul s-a produs în luna ianuarie, pe Şoseaua Buzăului, când bărbatul care conducea un Tico a lovit o persoană pe marcajul pietonal şi apoi a plecat • un şofer aflat în zonă, martor la eveniment, l-a urmărit pe şofer şi l-a imobilizat până la sosirea poliţiştilor

 

A provocat un accident şi a fugit de la locul faptei, însă un şofer cu spirit civic a pornit imediat în urmărirea vinovatului. Conducătorul auto al unui “Tico”, care accidentase un pieton angajat în traversare regulamentară pe Şoseaua Buzăului, a fost imobilizat în trafic şi predat poliţiştilor. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis acum în faţa instanţei.

Potrivit anchetatorilor, la data de 12 ianuarie 2019, ora 18.48, un bărbat a sesizat dispeceratul Poliţiei Rutiere cu privire la faptul că pe Şoseaua Buzăului, la intersecţie su strada Grigore Alexandrescu, un pieton care traversa pe marcajul pietonal a fost accidentat de o maşină. Martorul ocular a precizat că autorul accidentului a părăsit locul faptei până la sosirea poliţiştilor. Persoana vătămată B.N. a fost preluată de ambulanţă şi transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii deplasaţi la locul accidentului au identificat un martor care a spus că un autoturism Daewoo Tico, de culoare roşie, care circula pe Şoseaua Buzăului, a lovit persoana vătămată care se angajase în traversare, apoi şoferul şi-a continuat deplasarea.

După cum se arată în rechizitoriul parchetului, un alt martor care a văzut accidentul a pornit în urmărirea şoferului vinovat, ba chiar a anunţat dispeceratul Poliţiei Rutiere despre acest lucru. El a reuşit să blocheze autoturismul Tico pe strada Simion Bărnuţiu şi l-a reţinut pe conducătorul autoturismului până la sosirea poliţiştilor. La faţa locului a fost identificat inculpatul Marian Nuţu. Întrucât inculpatul emana halenă alcoolică, organele de poliţie au vrut să îl testeze cu aparatul etilotest pe acesta, însă el a refuzat şi a spus doar că a băut nişte bere. Şoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, însă bărbatul a refuzat din nou, deşi i s-a spus că este vorba despre o infracţiune. Poliţiştii au efectuat cercetarea la locul producerii accidentului, dar şi în zona unde a fost depistat autoturismul, în interiorul maşinii fiind găsită şi o sticlă de bere alcoolizată.

Din raportul medico-legal a rezultat faptul că victima B.N. a suferit vătămări corporale ce au necesitat pentru vindecare 20-25 zile de îngrijiri medicale.

În faţa anchetatorilor, inculpatul a recunoscut că a consumat cantitatea de 500 ml bere alcoolizată înainte de a se urca la volan, ba şi-a mai cumpărat o doză pe care a pus-o în maşină. Şoferul a spus că în timp ce circula pe Şoseaua Buzăului, la intersecţia cu strada Grigore Alexandrescu, a observat în scurt pe marcajul pietonal două persoane angajate în traversare. El a spus că a frânat, însă tot a lovit o persoană. Pe moment, şoferul a spus că nu a conştientizat urmările produse şi şi-a continuat deplasarea, însă după ce a trecut de staţia Peco OMW a observat că în spatele său rula cu viteză un autoturism care îl claxona şi îi făcea semnale cu farurile. Inculpatul a spus că s-a panicat şi şi-a continuat drumul pe Şoseaua Buzăului, mărind viteza cu intenţia de a scăpa de maşina care îl urmărea. A virat stânga pe lângă spital, apoi a intrat pe strada Simion Bărnuţiu, însă şoferul care îl urmărea nu s-a lăsat. Vinovatul a decis să oprească, el fiind apoi preluat de poliţişti. Imagini video surprinse de camerele de supraveghere au arătat clar cum s-a produs accidentul şi fuga de la locul faptei a vinovatului. Chiar dacă nu a putut fi testat, starea de ebrietate în care se afla Marian Nuţu a reieşit din declaraţiile martorilor şi chiar propriile declaraţii ale inculpatului, după cum arată procurorul.

Dosarul în care este judecat bărbatul a fost înregistrat la Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro