Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Technovation”. Participă la cea mai mare competiţie de programare pentru fete!

elevele de gimnaziu şi liceu, cu vârste cuprinse între 10- 18 ani, se pot înscrie, gratuit, până pe data de 7 martie • programul le oferă posibilitatea de a învăţa abilităţile necesare pentru a se dezvolta ca antreprenor şi lider tech

 

“Technovation” este cea mai mare competiţie globală de tehnologie care se adresează exclusiv fetelor din întreaga lume şi oferă acestora oportunitatea de a învăţa abilităţile necesare pentru a deveni anteprenoare în tehnologie. Programul “Technovation” vine în Romania prin ADFABER iar participarea fetelor în cadrul competiţiei este gratuită. Pe toată perioada concursului, fetele, eleve de gimnaziu şi liceu, învaţă să identifice o problemă reală din comunitatea lor şi să creeze o aplicaţie de mobil prin intermediul căreia vor soluţiona problema identificată. Mai departe, acestea învaţă cum să comunice ideea şi să o transforme într-un business complet, efectuând un plan de marketing de la zero şi susţinând aplicaţia printr-un video pitch.

Proiectul lansat încă din anul 2010 a oferit un proces de învăţare ghidat precum şi exerciţii de mentorat unui număr de peste 10.000 de fete din 78 de ţări.

Anul trecut, peste 450 de fete din România s-au înscris în competiţie, dintre care 29 de echipe au participat în cadrul unui Pitch Regional în Bucureşti, iar 3 echipe s-au clasat finaliste. În total, s-au realizat peste 30 de proiecte pe domenii precum Educaţie, Mediu, Sănătate, Sărăcie, Egalitate şi Pace. Totodată, echipele finaliste în România au putut reprezenta ţara în semifinala internaţională.

“La nivel global, Technovation Challenge îşi propune să ofere fetelor din toată lumea oportunitatea de a-şi dezvolta skill-urile necesare pentru a deveni antreprenori Tech şi lideri ai comunităţii din care fac parte. Astfel, dacă ai între 10 şi 18 ani şi eşti pasionată de tehnologie şi programare, te invităm să faci parte din experienţa Technovation!”, se mai arată în comunicat. Data limită de înscriere este 7 martie.
Categorie articol: 

Comentarii