Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Tartuffe”, premiul pentru cea mai bună regie la “Fest(in) pe Bulevard”

• regia şi versiunea scenică a piesei Teatrului “Maria Filotti” este semnată de regizorul Alexandru Mâzgăreanu

 

Săptămâna trecută, actorii Teatrului “Maria Filotti” au participat la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru “Fest(in) pe Bulevard”, organizat pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, cu spectacolul “Tartuffe” de Moliere, regia Alexandru Mâzgăreanu. Pentru această piesă - o satiră la adresa imposturii şi falsităţii, o comedie dulce-amară despre cât de uşor ne putem crea falşi idoli şi despre imposibilitatea, uneori, de a mai primi a doua şansă - tânărul Alexandru Mâzgăreanu a fost recompensat cu premiul pentru cea mai bună regie.

“Felicitări domnului Mâzgăreanu pentru că a făcut un excelent spectacol cu «Tartuffe» la Teatrul «Maria Filotti» din Brăila, venind cu câteva soluţii surprinzătoare printre care şi acel final care nu respectă opera lui Moliere, dar care este plauzibil. Este un final ce apropie spectacolul «Tartuffe» de epoca noastră şi probabil că acesta este lucrul cel mai important”, a spus Emil Boroghină, directorul Festivalului Shakespeare de la Craiova, citat de Agerpress.

Producţie a Teatrului „Maria Filotti” Brăila, „Tartuffe” de Moliere are o distribuţie de excepţie: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borş, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ştefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer. Regia şi versiunea scenică: Alexandru Mâzgăreanu; traducerea: Doru Mareş; decorul: Andrada Chiriac; costumele: Alexandra Mâzgăreanu; muzica: Alexandru Dan Suciu.

Ediţia a şasea a Festivalului Internaţional de Teatru “Fest(in) pe Bulevard”, desfăşurată în perioada 12 - 21 octombrie, a însemnat 10 zile cu 34 de reprezentaţii din nouă ţări, 13 discuţii cu publicul după spectacole, două evenimente stradale, şase spectacole-lectură, patru colocvii, şase lansări de carte de teatru, trei expoziţii foto, toate desfăşurate în şase spaţii din Capitală - Teatrul Nottara, Teatrul Ţăndărică, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, Institutul Maghiar Balassi şi Librăria Cărtureşti-Verona.

 

Citeşte şi: “CRED CĂ NU SE POATE FACE PERFORMANŢĂ FĂRĂ RIGOARE ŞI FĂRĂ DISCIPLINĂ”, un interviu de excepţie cu tânărul regizor Alexandru Mâzgăreanu.
Categorie articol: 

Comentarii