Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Tartuffe” de Molière, pe sccena Teatrului brăilean

* spectacolul se joacă sâmbătă, 30 ianuarie 2021, de la ora 18.00

 

Sâmbătă, 30 ianuarie 2021, de la ora 18.00, pe scena Teatrului “Maria Filotti” se joacă “Tartuffe” de Molière, regia Alexandru Mâzgăreanu.

“Tartuffe”, o poveste despre obsesie, spusă în versuri, este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii și al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine și rău, dar și despre cât de greu e să deosebești binele de rău.

“Tartuffe” de Moliere, un poem despre pasiune, obsesie, intrigă și iubire, în viziunea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, are o distribuție de excepție: Emilian Oprea, Valentin Terente, Andreea Vasile, Corina Borș, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Adrian Ștefan, Emilia Mocanu, Vlad Galer. Regia și versiunea scenică: Alexandru Mâzgăreanu/ traducerea: Doru Mareș/ decorul: Andrada Chiriac/ costumele: Alexandra Mâzgăreanu/ muzica: Alexandru Dan Suciu.

Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi și mai de succes regizori ai tinerei generații este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secția “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu. Alexandru Mâzgăreanu a lucrat în teatre importante din România: Teatrul Național I.L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, ArCuB și Teatrul Metropolis, dar și pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea și a Teatrului Tineretului din Piatra Neamț.

Despre spectacolul “Tartuffe”, Alexandru Mâzgăreanu a adresat publicului brailean invitatia : „...să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern și cu o tematică ce cu siguranță îi va atinge, pentru că spectacolul, așa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi...”.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune și peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, “Tartuffe” aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce își atinge scopul, masca servilă și umilă cade, dezvăluindu-i adevărata față, aceea de stăpân fără scrupule.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii