Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

“Tancrad” s-a pus serios pe treabă în Chercea

• pe cele două şantiere deschise în urmă cu doar o lună, pentru modernizarea Şoselei Focşani şi pentru asfaltarea a 35 de străzi din cartier, lucrările au avansat într-un ritm neaşteptat de bun • primarul Dragomir se declară mulţumit şi speră că lucrurile se vor derula la fel şi în continuare • din păcate, sunt veşti proaste despre străzile din cartierele Vidin, Brăiliţa, Pisc, Progresul şi Lacu Dulce, care ar fi trebuit să beneficieze, ca şi cele din Chercea, de asfaltare • şantierele nu vor fi deschise prea curând pentru că licitaţiile au fost contestate

 

Lucrările de modernizare a străzilor din cartierul Chercea prinse într-un proiect derulat de Primăria Brăila se derulează într-un ritm neaşteptat de bun. Dintr-un total de 35 de străzi incluse în proiect, pe aproape o treime s-au făcut săpături la nivel de fundaţie, iar pe unele dintre acestea deja s-a turnat betonul pe trotuare, urmând ca, într-un interval destul de scurt să se pună asfaltul pe carosabil. Toate cele 35 de străzi prinse în proiectul de modernizare au termen de finalizare un an de la începerea lucrărilor, iar cum şantierul a fost deschis în urmă cu doar o lună, se poate spune că sunt şanse mari ca totul să se termine la timp, poate chiar mai repede decât se prevede în contract.

De asemenea, şi pe şantierul deschis pe Şoseaua Focşani, de la intersecţia cu strada Comuna din Paris până la Şoseaua de Centură, lucrurile se mişcă destul de bine. În fiecare zi sunt utilaje pe teren, iar echipele de muncitori chiar au activitate...

Raportându-ne la felul cum s-au derulat alte investiţii similare pe raza municipiului - pe bulevardul Dorobanţilor, strada Griviţei, Calea Galaţi şi multe altele - modul în care se lucrează în prezent în Chercea şi pe Şos. Focşani pare ieşit din comun, în sensul bun al expresiei. Primăria se declară mulţumită de începutul promiţător al lucrărilor respective şi speră ca treaba să meargă aşa şi în continuare. “Până acum, totul e bine, dar voi putea spune că sunt deplin mulţumit atunci când lucrările vor fi finalizate la termen şi fără abateri la calitate”, ne-a declarat primarul Marian Dragomir.

După cum v-am mai informat, cele două loturi de lucrări derulate în prezent în Chercea au fost câştigate, în toamna anului trecut, de asocierea “Tancrad” SRL - “Add Global Design” SRL, care şi-a adjudecat atât proiectul de modernizare, prin refacerea covorului asfaltic şi lărgirea la patru benzi a Şoselei Focşani, cât şi asfaltarea unui număr 35 de străzi din cartierul amintit.

Pentru modernizarea Şoselei Focşani, valoarea aprobată a contractului este de 5.249.435,60 lei, cu TVA, iar pentru asfaltarea celor 35 de străzi, Primăria a alocat suma de 15.470.056,41 lei cu TVA.

Lucrări de modernizare a unor străzi care în prezent sunt acoperite cu pietriş ar trebui făcute şi în cartierele Brăiliţa, Pisc, Vidin şi Progresul, dar şi în Lacu Dulce. Potrivit Primăriei, pentru lotul Brăiliţa, Pisc, Vidin, Progresul au fost alocaţi 7 milioane de lei, iar pentru Lacu Dulce alţi 7 milioane de lei. Din păcate, pentru ambele loturi, licitaţiile de atribuire a lucrărilor sunt blocate la ora actuală de contestaţii, astfel că posibilitatea ca şantierele să fie deschise în vara acestui an sunt destul de reduse.
Categorie articol: 

Comentarii