Mergi la conţinutul principal

“Steaua fără nume”, pe scena Teatrului “Maria Filotti”

• în această seară, un spectacol marca Teatrul de Comedie Bucureşti, după bijuteria teatrală a lui Mihail Sebastian

 

Marţi, 31 octombrie, de la ora 18.30,  Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” găzduieşte un spectacol deosebit al Teatrului de Comedie Bucureşti . Este vorba  de piesa “STEAUA FĂRĂ NUME” de Mihail Sebastian , în regia lui Vlad Massaci, scenografia Andu Dumitrescu. În distribuţie: Dan Tudor, Mirela Zeţa, Mihai Călin, Marius Drogeanu, Şerban Georgevici, Mihaela Măcelar, Cristina Juncu, George Grigore ,Ruxandra Grec, Pavel Bârsan / Orodel Olaru, Florian Bala.

Spectacolul lui Vlad Massaci  demonstrează că mesajul din STEAUA FĂRĂ NUME, piesă scrisă între cele două războaie mondiale,  este nemuritor: şi astăzi există un profesor sărac, în viaţa căruia trece meteoric câte o Monă– veşnică Evă nehotărâtă, dar sinceră,  care e în stare să dea peste cap întregul sistem, bine pus la punct, al însinguratului, dar care dispare la cel mai mic semn  al iubitului bogat, tipicul rival, nepăsătorul şi cerebralul Grig.

“O gară. Un spaţiu prin definiţie provizoriu, unde te găseşti lipsit de intimitate, la cheremul curioşilor. Un continuu exerciţiu de imaginaţie: de unde vin şi unde se duc toţi oamenii ăştia?! Cum e la ei acasă? Cum arată vieţile lor? E jocul meu preferat atunci când mă aflu într-o gară. «Steaua fără nume» e un text plin de poezie pentru că e scris în nostalgicii ani dintre războaie unde, dacă te uiţi pe poze, vezi bărbaţi cu pălărie şi doamne elegante. Îi vezi acolo pe Grig şi pe Mona, îl vezi pe timidul profesor Miroiu. Dar dacă aduci textul în prezent? Dacă gara interbelică primeşte acum o uşă de termopan, iar spuma poliuretanică e încă la vedere? Mai avem parte de poezie în prezent? Mai există visători, vizionari, cinici, gentlemani? Mai există spleen? Astea sunt întrebările pe care mi le-am pus despre noi, azi. Dar n-am răspuns” apreciază Vlad Massaci.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro