Mergi la conţinutul principal

“Speranţă pentru Daniel!”. Un nou cros caritabil în Parcul Monument

* Daniel Mircea Tenea are 15 ani, este din Galaţi şi până acum un an era un elev eminent la un colegiu de prestigiu * un accident teribil de maşină l-a transformat într-un copil imobilizat la pat, însă şanse de vindecare există dacă adolescentul va merge la tratament în Germania * crosul are loc duminică, 25 august, iar startul cursei se va da în zona Orăşelul Copiilor

 

Nici o distanţă nu e prea mare atunci când ai voinţă! Acesta este mesajul cu care alergătorii Laurenţiu Cobzaru (Poliţia Militară Galaţi) şi Costel Mazâlu (ISU “Dunărea” Brăila) vă invită duminică, 25 august, în Parcul Monument (zona Orăşelul Copiilor), la evenimentul sportiv caritabil “Speranţă pentru Daniel!“, organizat sub sloganul “Fii tu un erou!“.

De data aceasta, “eroii faptelor bune” organizează acest cros pentru Daniel Mircea Tenea, un adolescent de 15 ani din Galaţi care până acum un an era un elev eminent al Colegiului “Al. I Cuza”, unul dintre cele mai bune licee din oraşul vecin. Un accident teribil l-a transformat într-un copil imobilizat la pat, care nu mai poate vorbi, care nu îşi mai poate aminti de lucrurile dragi şi care este în totalitate dependent de părinţii lui. Totul s-a năruit în urma unui accident de maşină petrecut anul trecut, chiar în a doua zi de Paşte, când maşina în care se afla Daniel şi familia acestuia a fost lovită frontal de un alt autoturism care a intrat pe contrasens. Nefericitul incident a afectat toată familia:

bunicul a murit, iar tatăl, mama şi cei doi copii au fost grav răniţi. Daniel a suferit traumatisme toracice foarte grave, rupturi musculare şi o fisură de cap femural, leziuni care l-au ţinut iniţial timp de o săptămână pe un pat de spital la Galaţi. A fost mai apoi transferat la Bucureşti unde din cauza unei hemoragii intracraniene a fost supus la nu mai puţin de trei intervenţii chirurgicale, la ultima medicii fiind nevoiţi să îi extirpe o bucată din creier. Din iunie 2018, Dănuţ nu se mai mişcă şi stă în pat, fiind deplasat doar cu căruciorul cu rotile şi fiind total dependent, pentru cea mai mică activitate, de părinţi.
O speranţă pentru Dănuţ ar fi o clinică din Germania, unde ar putea beneficia de terapii avansate, special aplicate persoanelor care au trecut prin accidente grave. Recuperarea neuropsihomotorie post-traumatică în străinătate costă bani mulţi însă, pe care familia Tenea nu îi are. Cel puţin 10.000 de euro le-ar fi necesari doar pentru tratamente.
În sprijinul lui Dănuţ au venit deja gălăţeni care au donat sume mati de bani pentru a-l ajuta. Cea mai mare contribuţie a venit din partea Arhiepiscopiei “Dunării de Jos”, care a donat aproape 24.000 de lei. De asemenea, foştii colegi ai adolescentului de la Şcoala Gimnazială nr. 26 din Galaţi au organizat un târg caritabil pentru acesta.
Viaţa l-a aruncat pe adolescent într-o luptă teribilă, din care nu are voie să iasă decât victorios, iar pentru asta are nevoie de ajutorul nostru. Aşadar, indiferent de vârstă, condiţie fizică ori performanţe sportive, duminică, la ora 9.00, brăilenii şi gălăţenii sunt invitaţi în Parcul Monument să alerge pentru un scop nobil.  

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro